Janci napísal:Zdravim ja som začiatočník, cvičím 2 mesiace ale predtým som aktívne hrával futbal a vôbec všetky športy ma bavia. Cvičím 3x týždenne vždy prsia,biceps+brucho - ramená,triceps+brucho - chrbát,trapéz,nohy+brucho - je to vhodná kombinácia? A ešte tie dva tréningy bez bicepsu si dávam biceps 3série na 1 náradí lebo chcem zlepšiť biceps.Je to ok? Inak dávam vždy 5cvikov po 3 série snažím sa 12 ak nevládzem dam 10 opakovaní. Po tréningu si dávam gainer, lebo chcel som trochu nabrať čo sa mi aj podarilo o 3 kg asi za mesiac. Chcem pri svojich 185cm 85kg(mám cca 82kg). Stavujem sa myslím veľmi zle, som asi mezomorf s rychlym metabolizmom, jem nepravidelne a aj mastné jedlá a vôbec si nepočítam koľko sacharidov a tukov a podobne som prijal. Neviem ako by som mal striedať objemovku a rysovaciu fázu. Napriek tomu vidím na sebe pokroky. Myslíte že je možné aj zo zlým stravovaním dobre naberať svalovú hmotu? Ak nie, máte nejaký konkrétny jedálniček čo by som mal jesť, koľko a kedy? A ešte by som rád vedel po akom čase ste si v priemere na začiatku zvyšovali záťaže. Ďakujem za odpovede :).
Najdi si na fore optimalny treningovy plan, podla toho co chces. Tento je podla mna trochu zmateny. Neviem preco napr. cvicis brucho kazdy den? Brucho je normalny sval ako vsetky ine. Tym, ze budes niektory sval cvicit viac ako ostatne, nic specialne nedosiahnes. Akurat nerovnovahu medzi svalovymi partiami. Ak chces niektoru partiu zlepsit, nakolko zaostava pred ostatnymi, tak si ju posun v treningovom plane na prve miesto a trenuj ju ked mas najviac energie. Zlepsenie mozes docielit aj lepsou technikou cvikov, resp. lepsim vyberom cvikov.
Konkretne by podla mna mal ten Tvoj plan vyzerat takto:
- prsia, biceps, brucho
- chrbat, ramena, triceps
- nohy, trapezy
Chrbat a nohy som este spolu cvicit nevidel nikoho, ale ak Ti to vyhovuje?!