Julius Shoeman napísal: ↑
11 Júl 2024, 07:22
Aurum napísal: ↑
10 Júl 2024, 10:16
SARMs, téma na celé týždne. Problém u SARMs je, že využívajú starú metódu vývoja, ktorou sa zisťujú anabolicko androgénne účinky, čo je veľká škoda a preto je aj výsledok SARMov veľké sklamanie (opisujem vo svojich článkoch). Urobil som pomerne dosť veľa výskumu (vzdelávacieho) v prípade SARMov a napísal niekoľko článkov, ktoré si myslím, že stoja za prečítanie. Po prečítaní pochopíš, že dnešné SARMy sú skôr zbytočnosť. Myšlienka vzniku SARMs je naozaj veľmi pekná a páči sa mi, problém je, že sa vývoj zatiaľ nepodaril. Je na zamyslenie sa, že niečo, čo sa nepodarilo a o existujúce SARMs nie je prajavovaný záujem ani vo svete vedcov a ani u farma spoločností.
Za najväčší problém považujem to, že dnes skôr dostaneš do rúk niečo, čo sa na SARMs tvári a jeho obsahom je niečo úplne iné. A tiež pomer toho, čo vedia priniesť k pomeru ceny a negatív je v podstate veľký nepomer. To radšej nízka dávka nejakého perorálneho steroidu.
zase tak velké zklamání to není. a srovnávat "kůry" typu 1000-1500 mg různých steroidů ve stacku týdně s čistě SARM kůrou fakt nejde.
Napísal som hneď na začiatku, že je to téma na týždne. SARMs ma akosi naozaj neohúrili, nepíšem ani tak o praxi, pretože výpovediam ľudí neverím (vzhľadom na možnosť fake produktu alebo falošných recenzií s cieľom urobiť reklamu), narážam skôr na štúdie a fakty z nich. Uznávam, že myšlienka mnohých je veľmi zaujímavá, ako napríklad vývoj
YK11 (nie je to plnohodnotný SARMs ale skôr hybridný inhibítor myostatínu), ale nefunguje a dôvod som opísal vo svojom článku. Zároveň sa nikdy nerobili predklinické štúdie a musí na to byť aj dôvod. S YK-11 sa robili len štúdie na bunkovej úrovni. A etše som nikdy nikoho nevidel, aby užíval YK11 a aby ho roztrhlo od toho náporu rýchleho neberania svalovej hmoty, skôr som len videl sklamanie, že sa nič nezmenilo. Zaujalo ma tiež
GW501516 (nie je to SARMs, je to chemická zlúčenina, ktorá patrí do skupiny liečiv nazývaných ako selektívne modulátory receptorov PPAR-delta), opäť veľmi pekná myšlienka vývoja, rozobral som ho doslova na kúsky, ale dostupné informácie o ňom nijako neohúruju. Úžasnou myšlienkou bol vývoj
Ibutamorenu (je to agonista receptora sekretagogu rastového hormónu, nie je to SARMs), táto myšlienka sa mi veľmi páčila, štúdie a prax ho ale úplne zmietla zo stola. Je pravdou, že dokáže zvýšiť hladinu RH a hladinu IGF-1, ale bohužiaľ len v referenčných medzí a to u starých ľudí, nie u nás u mladých :) A to je jediné, čo táto látka dokáže, a potom sa môžeme baviť už len o negatívach ako naberanie tuku, inzulínova rezistencia a tak podobne. Opät podrobne o všetkom píšem. A tých pár zvyšných látok, ktoré sú naozaj SARMami, by som považoval možno len za nejaký začiatok niečoho, a ešte by som si počkal na skutočné SARMy, ktoré možno raz prídu.
Vôbec som ani nechcel porovnávať steroidy priamo so SARMami v zmysle ako si to ty napísal, je jasné, že sa to nedá. Ak niekto má chuť skúšať, prečo nie. Zase ja niekomu nezakazujem. Ja viem, že pre mnohých je rušivé to, že na webe s mojími člankami je banner, ktorý odkazuje na predaj. Ale v článkoch nezohľadujem názor dílerov, ktorí chcú predávať. Píšem z dostupných informácii tak, ako to v skutočnosti je bez ohľadu na to, či sa to nejakému dílerovi bude páčiť. Tak ako som napísal aj pravdu o IGF-1, ktorý je pre bežného užívateľa zbytočný, denná dávka by sa mala pohybovať od 10-15 mg u cca 70-80 kg človeka, nie nepomýlil som sa v dávke, áno 10-15 vialiek denne. Kto to takto bude užívať? 99 % ľudí na to ani nemá peniaze. Opäť, treba si pozrieť článok, kde vysvetľujem prečo je tomu tak. Opísal som jasne aj klamstvo o akomsi omladzujúcom účinku RH, nič také neexistuje, opak je skôr pravdou, skôr starneš, skôr zomieraš, opäť všetko som vysvetlil. A takto rovnako píšem aj o SARMs či látkach, ktoré vznikli v čase ich vývoja. Zatiaľ je tento vývoj úplne na začiatku a z môjho pohľadu nemá zmysel investovať peniaze do nákupu a ich užívania. Ak nejaký začínajúci sypač sa rozhodne pre niečo, volil by som istotu ako napríklad Turinabol (spomínaný v inej diskusii), ktorý ani po pár mesiacoch nevypne tvorbu vlastného TST, čiže človek sa rýchlo zotaví, nepotrebuje PCT a bude mať minimum negatív. Týmto nechcem podporovať perorálne cykly u začiatočníkov. Píšem len o tom, že ak už si má začiatočnik vybrať SARMs, prohormóny, tak radšej nech ide napríklad do Turinabolu v nízkych dávkach. Máš právo somnou nesúhlasiť a ja tvoj nesúhlas otvorene príjmem, veď na to sú diskusie, aby si každý povedal svoj názor. Každy nech sa rozhodne sám už ako chce, nikoho nepresviedčam.