Poďakoval:85 x Obdržal:127 x meno a priezvisko: Jozef Petrík vek: 34 pohlavie: muž cvičím: 8r. váha: 95kg výška: 180cm najoblubenejšia značka doplnkov: aminostar sponzora: nemám
MALTODEXTRÍN KMS X50 - ivi sport
- je ideálnym zdrojom energie pri fyzickej záťaži. Maltodextríny sú enzymaticky štiepené škroby, v ktorých sú molekuly viazané v rôzne dlhých reťazcoch. Zreťazením glukózy klesá osmolalita nápoja a preto pri podávaní maltodextrínu nepociťujeme nežiadúce zažívacie ťažkosti, ako pri podaní rovnakého množstva glukózy. Oproti jednoduchým cukrom má výhodu, že sa štiepi na glukózu až v zažívacom trakte . Umožňuje plynulú dodávku glukózy do krvného obehu. Maltodextrín KMS X50 má v reťazci 15 glukózových molekúl. Je dobre rozpustný vo vode. 100 gramov maltodextrínu má rovnakú kalorickú hodnotu ako sto gramov glukózy t.j. asi 1800 kJ. Z dôvodu zreťazenia glukózy v maltodextríne, môžeme podať maltodextrín v nápoji pri rovnakej osmolalite toľkokrát viac, koľkokrát sa glukózových jednotiek nachádza v reťazci maltodextrínu. Maltodextríny je možné chuťovo aj tepelne upravovať.
Možnosti využitia Maltodextrínu KMS X50:
Pri superkompenzačnej diéte a režimoch smerujúcich k optimálnemu doplneniu svalového glykogénu. Superkompenzácia je špeciálny režim, kde po troch dňoch obmedzenia uhlohydrátov v strave, v nasledujúcich dvoch - troch dňoch zvyšujeme prívod sacharidov na celkové množstvo cca 500g na deň. Ďalší deň je možné absolvovať náročný vytrvalostný výkon, zásoby glykogénu by mali byť na maximálnej úrovni. Superkonpenzačnú diétu treba najprv prekonzultovať s trénerom a športovým lekárom a odskúšať v modelovanom tréningu.
Pred a v priebehu športového výkonu je tiež vhodné pridávať do nápojov maltodextríny. Aplikácia maltodextrínov je výhodná tým, že nespôsobuje zažívacie potiaže. Pri vytrvalostnom výkone energetické nápoje s maltodextrínmi používame v druhej polovici výkonu. Podobne sa dá využívať pri dlhšom intervalovom výkone ( v kolektívnych športoch v prestávkach zápasu, v turnaji medzi dvoma zápasmi, v etapových pretekoch, v modernom päťboji medzi jednotlivými disciplínami...). Zvýšenie hladiny glykogénu v krvi možno očakávať 25 minút od podania prvej dávky. Týmto spôsobom je veľmi účelné riadiť využitie zdrojov energie v závislosti na zmenách intenzity zaťaženia.
Vo fáze regenerácie po výkone je možné nápoje s maltodextrínmi používať bezprostredne po výkone ( v prvých 40 minútach) v dávke 30 - 50 g v 0,5-0,7 l vody.
Praktické príklady využitia Maltodextrínu KMS X50: Nápoj vhodný v prestávkach medzi výkonnmi: 1l vody, 17g ( dve odmerky) Minerálu G30, 40 g maltodextrínu, šťava z jedného pomaranča alebo citróna. Piť v dávkach 4 dl za hodinu. Regeneračný nápoj v období tréningového zaťaženia: 1,5 l vody, 80 - 100 g maltodextrínu, jedna odmerka Minerálu G30. Piť v malých dávkach celý deň. Nápoj sa môže dochutiť šťavou s pomaranča alebo citrónu. Na zvýšenie energetickej hodnoty stravy je možné pridávať maltodextrín bez výraznej zmeny chuti do rôznych jedál (omáčok, nákypov, koktailov, jogurtov, pudingov, ovocných šalátov ...).
Podpis autora:
Pozor zmena administrátora !!!V prípade potreby kontaktujte nového administrátora :Fitpotreby.sk
Maltodextrinu som zjedol asi 16kg za rok.Je to vecicka ktora je lacna a naozaj sa oplati pre tych ktory nemozu pribrat.Daval som si to do mlieka s vlockami kazde rano a pocas den do sirupovej vody.Mal som sakramentsky problem pribrat a nechcelo sa mi davat drahe peniaze za gainery,to som radsej zainvestoval do dobreho proteinu a stym to kombinoval.Teraz uz ho neberem lebo by trebalo zase trochu schudnut pred letom
Podpis autora:
Když malíř vezme drog ,aby zfetovaný namaloval obraz a nad jehož dílem lidé budou tajit dech ,tak já použiji anabolik a přetvořím jeho dílo na obraz svůj.
Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:
papagiorgo
Predmet príspevku: Re: maltodextrin-malta
Napísal: Pon Apr 06, 2009 5:21 pm
tlčhuba
člen BB-F VIP clubu
Poďakoval:85 x Obdržal:127 x meno a priezvisko: Jozef Petrík vek: 34 pohlavie: muž cvičím: 8r. váha: 95kg výška: 180cm najoblubenejšia značka doplnkov: aminostar sponzora: nemám
samozrejme malta je jedných z rieseni ,kedy clovek ma problem s priberanim
Podpis autora:
Pozor zmena administrátora !!!V prípade potreby kontaktujte nového administrátora :Fitpotreby.sk
Poďakoval:35 x Obdržal:57 x vek: 22 pohlavie: muž cvičím: 2r. váha: 86kg výška: 184cm najoblubenejšia značka doplnkov: nemam favorita sponzora: nemám
taku otazku mam k tomuto, da sa klasicky kuchynsky cukor nahradit maltodextrinom popripade dextrozou alebo glukozou? este som to nikdy nezral, teda glukozu som hltal pred maturitou ako cukriky, no vo forme tych tabliet. toto som rozmyslal, ze to davat do kavy/caju, vlociek a podobne namiesto toho cukru kedze je dost tazky na stravenie. glukoza ma taku divnu chut a to by asi nebolo moc dobre, ale co tie dalsie dva??
a hlavna otazka, ma to vobec vyznam davat namiesto cukru? /kavy denne vypijem aj 3-4 salky + tie vlocky na ranajky ked sa ponahlam takze "cukrujem" pomerne dost/
Bydlisko: Martin Poďakoval:137 x Obdržal:237 x meno a priezvisko: Vlastimil Lunter vek: 35 pohlavie: muž cvičím: viac ako 20r. váha: 87kg výška: 171cm sponzora: nemám
whoo píše:
taku otazku mam k tomuto, da sa klasicky kuchynsky cukor nahradit maltodextrinom popripade dextrozou alebo glukozou? este som to nikdy nezral, teda glukozu som hltal pred maturitou ako cukriky, no vo forme tych tabliet. toto som rozmyslal, ze to davat do kavy/caju, vlociek a podobne namiesto toho cukru kedze je dost tazky na stravenie. glukoza ma taku divnu chut a to by asi nebolo moc dobre, ale co tie dalsie dva??
a hlavna otazka, ma to vobec vyznam davat namiesto cukru? /kavy denne vypijem aj 3-4 salky + tie vlocky na ranajky ked sa ponahlam takze "cukrujem" pomerne dost/
Zrejme mas asi v tom bordel. Maltodextrin nie je sladidlo cize neni ani sladky je to polysacharid cize nieco medzi glukozou a komplexnymi sacharidmi. Vyraba sa z ryze, zemiakov, obilnin je vhodne ho dat pred treningom a po nom.
Podpis autora:
Na súkromné správy nereagujem !!!
Podporu a rady cez súkromné správy neposkytujem !!! Na to tu slúži fórum. Ďakujem za pochopenie.
Poďakoval:35 x Obdržal:57 x vek: 22 pohlavie: muž cvičím: 2r. váha: 86kg výška: 184cm najoblubenejšia značka doplnkov: nemam favorita sponzora: nemám
vlastomenn píše:
whoo píše:
Zrejme mas asi v tom bordel. Maltodextrin nie je sladidlo cize neni ani sladky je to polysacharid cize nieco medzi glukozou a komplexnymi sacharidmi. Vyraba sa z ryze, zemiakov, obilnin je vhodne ho dat pred treningom a po nom.
jaaj no vidis, to som nevedel hovorim ze som to vzivote nezobal tak ani neviem ako to chuti. a ja ze je to sladke ale glukoza sladka je ze? aspon tie tablety boli...
Bydlisko: Martin Poďakoval:137 x Obdržal:237 x meno a priezvisko: Vlastimil Lunter vek: 35 pohlavie: muž cvičím: viac ako 20r. váha: 87kg výška: 171cm sponzora: nemám
whoo píše:
vlastomenn píše:
whoo píše:
jaaj no vidis, to som nevedel hovorim ze som to vzivote nezobal tak ani neviem ako to chuti. a ja ze je to sladke ale glukoza sladka je ze? aspon tie tablety boli...
Ano glukoza je sladka a rychla vstrebatelnostou k okamzitemu vyuzitiu.Aspon mas v tom jasno.
Podpis autora:
Podporu a rady cez súkromné správy neposkytujem !!! Na to tu slúži fórum. Ďakujem za pochopenie.
whoo píše:
vlastomenn píše:
Ano glukoza je sladka a rychla vstrebatelnostou k okamzitemu vyuzitiu.Aspon mas v tom jasno.
dobre, super, zasa som o nieco mudrejsi ;) takzema zmysel sypat ho namiesto klasickeho cukru? aspon v obiemovke by to mohlo na nieco byt dobre nie?
Ano v objemovke je to dobra vec ako som pisal po treningu naj a pred nim bezne ho jest neodporucam kedze je o nieco rychlejsi ako klasicke sacharidy no je dobra kombinacia snim zmiesat cisty protein a mas gainer ako lusk.
Podpis autora:
Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:
boy1997
Predmet príspevku: Re: maltodextrin-malta
Napísal: Ned Apr 08, 2012 10:30 am
kecal
Poďakoval:6 x Obdržal: 0 x vek: 15 pohlavie: muž cvičím: menej ako 1r. váha: 55kg výška: 176cm najoblubenejšia značka doplnkov: aminostar sponzora: nemám
takže ked nomôžem pribrať tak si môžem kupiť maltu a protein?takže by som daval napr rano protein spolu s maltou (a bude to ako gainer) a po treningu tu maltu??
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
Reklama
Zaujímavé odkazy | súvisiace s kulturistikou a fitness
Silový trojboj Holohlavy • Powerlifting Teškovice • Power Lifting Giraltovce • Arspiman Club • Fitness, Kulturistika, K2 Indoor Walking pro ženy • StrongWeb • Marek Borovský • Osobní trenér Praha • Tréningový plán • Tréning a tréningový plán pre každého • Trénink a tréninkový plán pro každého •
Ostatné odkazy
optimalizace PageRank.cz • php, phpBB a iné služby • Online hry help.sk • Začněte vydělávat peníze s INVIA.CZ • Katalog odkazů a firem TopLink • Zdraví a sport • Contraco.cz - katalog stránek • YYY.sk - katalog • Český katalog stránek • CZIN.eu • kulturistika • Zpětné odkazy • katalog TopLinks.cz