Citácia:
Pôvodným povolaním som endokrinológ a pracujem v oblasti výskumu biotechnológií a výživy. Nie som a ani sa tu nesnažím vystupovať ako firma. Len som sa snažil ponúknuť normálnu reálne fungujúcu a zbytočne nepredraženú alternatívu ku komerčným doplnkom.No a ano samozrejme mám istý prehľad čo je na komerčnom trhu, aj keď z trhu komerčných výživových doplnkov sa človek niekedy dobre zasmeje, mám skôr bližšie k výživovým preparátom, endokrinológii a biotechnológiám.No a ako prišla Bio kultúra na svet? Išlo o vyprodukovanie vysoko proteínového prípravku pre zvrátenie astenických stavov u ťažko chorých pacientov. Asténia, teda stav „kosť a koža“ kedy telo z rôznych príčin nadokáže prijímať proteíny za stravy a tak telo túto potrebu nahrádza spotrebovávaním vlastných bielkovín – telo aby prežilo trávi samé seba. Cieľovou skupinou boli pacienti s intoleranciou na laktózu, ktorí neboli ale schopný tráviť ani rastlinné bielkoviny, ďalej pacienti s vredovou chorobou žalúdka, pacienti so zápalom žalúdka alebo čreva, pacienti s rôznymi endokrinologickými nedostatočnosťami a teda neschopný tráviť bežné bielkoviny zo stravy, pacienti s chorobami čreva, pacienti s rakovinou žalúdka, pacienti po operácii žalúdka alebo po odstránení časti žalúdka, pacienti ktorých imunita vzhľadom na niektorí z predchádzajúcich stavov bola oslabená a ich telo trpelo následne kandidózou. Zároveň sa produkt nemal miešať so surovou vodou ale mal ľahko poživateľný a teda najlepšie tekutý. Ďalej mal obsahovať dostatok vitamínov, minerálov a stopových prvkov nedodávaných v syntetizovanej podobe. Nesmel obsahovať žiadne prídavné alebo stabilizačné, či konzervačné látky, ale zároveň mal mať požadovanú trvanlivosť, čistotu a vysokú bezpečnosť. Nesmel byť sám o sebe alergénom. Ďalej aby obsahom účinných látok liečil kandidózu, ničil v tráviacom trakte Helicobater p. a E.coli. Ďalej aby vyrovnával pH organizmu. No a samozrejme aby bol chuťovo a aromaticky príjemný.
No akeďže fungoval veľmi dobre u pacientov, tak sme urobili pokusnú štúdiu, ako naň bude reagovať metabolizmus zdravých jedincov. Výsledok je, že je veľmi dobrý pre potreby suplementácie pre organizmus ľahko dostupných výživných látok s veľmi pozitívnym efektom pri budovaní svalovej hmoty.
toto poslal mne
to poslal aj mne , odpisal som mu nato , nech to cele objasni ako to myslel , nech to napise do temy nejako normalne a zrozumitelne o co mu celý cas ide , ale nereagoval na to , takze som to nechal tak