Diskusné fórum zamerané na kulturistiku , fitness , silové športy a bojové umenia
  • FACEBOOK
  • AZET klub
Kulturistika, Posilňovanie, Fitness
Tisíce lacných položiek!
Posledná návšteva Sob Jan 21, 2012 2:49 am Aktuálny čas je Sob Jan 21, 2012 2:49 am

Stránka 2 z 2 [ Príspevkov: 19 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
Autor Správa
vlastomenn
 Predmet príspevku: Re: IF - Prerušované hladovanie a inzulínová citlivosť
Napísal: Pon Dec 12, 2011 5:06 pm 
moderátor
moderátor
odborný poradca
odborný poradca
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 23

Poďakoval: 39 x
Obdržal: 128 x
meno a priezvisko: Vlastimil Lunter
vek: 34
pohlavie: muž
cvičím: 15r.
váha: 87kg
výška: 171cm
sponzora: nemám
rommo píše:
Toto je zaujimave...Ked budem stihat, tak napisem viac o mojich skusenostiach a vysledkoch.

Tak sa daj do toho a podavaj realne a podrobne informacie.

Podpis autora:

Podporu a rady cez súkromné správy neposkytujem !!! Na to tu slúži fórum. Ďakujem za pochopenie.

N2GUARD je to, čo potrebujete v PCT po steroidovej kúre!
Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

rommo
Napísal: Pon Dec 12, 2011 7:48 pm 
nemluvna
nemluvna
Obrázok užívateľa

Poďakoval: 0 x
Obdržal: 2 x
vek: 28
cvičím: 8r.
váha: 89kg
výška: 186cm
vlastomenn píše:
Tak sa daj do toho a podavaj realne a podrobne informacie.

Takze vysvetlim moj povodny zamer a podrobnosti o mojom experimentovani s leangains...

Dlhsi cas som pravidelne behaval a korculoval(4-5x/tyzden). Podarilo sa mi dost zlepsit kondicku. Len som strasne zoslabol. Tak som sa rozhodol, ze sa zase budem trochu viacej venovat posilnovaniu. Prestal som uplne behat a pridal viacej jedla. Po niekolkych mesiacoch sa mi aspon trochu navratila sila. Ale som aj dost pribral.
Silove ciele mam stanovene ako nasobok vlastnej hmotnosti. Takze na to aby som sa k nim priblizil mozem bud viac zdvihnut alebo schudnut(pri udrzani sily). Preto som hladal nejaky sposob ako schudnut a nestratit silu. A natrafil som na Intermittent Fasting.

Robim to zhruba takto..

Stravovanie
Posledne jedlo mam vacsinou o 8-9 PM a jest znovu zacinam na druhy den o 12-1 PM(16hod bez jedla a 8 hod na jedenie). Pocas postenia sa snazim nejest ziadne kalorie(este aj rannu kavu si dam bez cukru ). Take veci, ktore nemaju skoro ziadne kalorie(napr. zuvacka bez cukru) nevadia.
Jem cca 3x denne. Jedna taka priemerna porcia jedla(<1000kcal), jeden minisnack(<500kcal) a jedno vacsie jedlo(<1500kcal).
Nepocitam kalorie, ale jem podobne jedla a viem si preto odhadnut, ci jem viacej alebo menej.

Nemeriam ani pomer makrozivin, ale jedla vacsinou obsahuju vela proteinov. Podla toho hore spomenuteho leangains planu by som mal pocas treningoveho dna zjest viac sacharidov. A ked netrenujem zase pridat tuky a trochu ubrat sacharidy. Proteiny ostavaju vzdy na vysokej hodnote. Nenasiel som v tom plane ziadnu konkretnu hodnotu.
U mna to vyzera tak, ze ked mam treningovy den, tak si dam po treningu aj nieco sladke( tvarohova buchta, cheesecake, jahodovy cottage cheese,..). A ked netrenujem, tak nejem sladkosti len nejake ovocie(jablko). Zemiaky, chlieb a ryzu jem kazdy den. Takze ziadna nizkosacharidova dieta. A sacharidy mam v podstate v kazdom jedle, takze ich mam aj pred spanim.
V treningovy den jem trosku viacej a ked netrenujem, tak z jedla trochu uberiem. Vacsinu jedla(kalorii) pripadajuceho na treningovy den sa snazim zjest po treningu.

Priklad (treningovy den):
12-1 PM - Normalny obed v restike(nepresny odhad ) -> 150g maso + 200g nejaka priloha(ryza, zemiaky,zelenina) + nejaky dezert(napr. cotage cheese) + ovocie(jablko)

4-5PM - minisnack -> 180-360g cottage cheese + susene ovocie + med + jablko

6-7pm - trening

8-9pm - jedlo po treningu(posledne jedlo) -> 500-700g hovadzie/kuracie/bravcove + 300g zemiaky + zelenina + dezert(360g cottage cheese/cheesecake/2-3xpiskotacik,..)

V netreningovy den uz nejem sladkosti(vacsinou ), len ovocie a uberiem si porcie(napr., -1/2 minisnacku alebo -1/4 vacsieho jedla). A este zvyknem v tento den prehodit poradie jedal - najvacsie na zaciatok (nejake svedske stoly lebo varit sa mi nechce)

Trening
V leangains navode su popisane aj nejake principy treningu. V podstate ich aj dodrzujem.
Najlepsie vysledky som mal, keb som nerobil nic komplexne. Takze len rozhodim zakladne cviky(drep, tlak, mrtvy tah) do odlisnych dni a k tomu pridam este nejake 1-2 cviky(napr. zhyby, tlak 1-ruc. na sikmej,..). Cize 2-3 cviky/trening. Nerobim nijake specialne cielene cviky ako nejaky bodybuilder - necvicim brucho, necvicim triceps, nesnazim sa mat napumpovany biceps ...
V celom treningu dokopy maximalne 6-8 serii a pocet opakovani vacsinou 4-7. Minimalne 3 min prestavka medzi seriami a 5 min medzi cvikmi. Takze to mam za cca 30-45min odcvicene.
Trenujem tak 3x/tyzden. Podla toho ako stiham. Nikdy netrenujem 2 dni po sebe(takze vzdy minimalne 1 volno medzi treningmi)
Rovnakeho treningu sa drzim dost dlho a snazim sa nic nemenit, len zvysovat pocet opakovani a zavazia. Vsetko presne zapisujem, takze viem, ci sa casom zlepsujem.
Nepouzivam nijaku specialnu vystroj. Nepouzivam opasok(len na zavesenie zavazia pri zhyboch), nepouzivam trhacky, nepouzivam rukavice..

Vyzivove doplnky
Tie vacsinou nepouzivam. Trochu pochybujem, ci maju vobec nejaky ucinok. Skusal som kreatin, whey protein a BCAA. Ale zlepsoval som sa rovnako(silovo) aj bez nich. Najvacsi vplyv malo skor to ci som jedol viacej alebo menej.
leangains odporuca taky zoznam doplnkov. Ja si momentalne z toho zoznamu davam BCAA, ked trenujem rano nalacno.

Aerobny trening
Nerobim. Ani sa nesnazim palit kalorie treningom. Mam sedave zamestnanie, takze ani v praci toho vela nespalim.

Vysledky
Za 4 tyzdne som schudol cca 4kg(z cca 92kg na 88kg). Podarilo sa mi udrzat silu(v niecom som sa aj zlepsil)-
Bench 115kg x 4 opakovania
Drep 105kg x 5
Mrtvy tah 140kg x 5
Zhyby 25kg x 5

Zhrnutie
Ziaden zazrak, ziadne drasticke znizenie hmotnosti, ale aspon som nestratil silu. S behanim viem schudnut aj rychlejsie, ale hned stratim aj silu.
leangains som testoval uz dlhsie, ale len posledne 4 tyzdne som ubral jedlo a zacal chudnut. Vyskusam schudnut tak na 84kg a ked nestratim silu, tak mozno pojdem aj nizsie.

ty vole, som sa rozpisal ...

Takze vase nazory, skusenosti...Skusal niekto nieco podobne?

Za tento príspevok autora

rommo

sa poďakovali - 2

FitPotreby.sk, vlastomenn

Naposledy upravil rommo dňa Pon Dec 12, 2011 9:43 pm, celkovo upravené 1

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

vlastomenn
Napísal: Pon Dec 12, 2011 8:15 pm 
moderátor
moderátor
odborný poradca
odborný poradca
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Rospisal si sa dobre dal si vynikajuci prispevok!

Podpis autora:

Podporu a rady cez súkromné správy neposkytujem !!! Na to tu slúži fórum. Ďakujem za pochopenie.

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

whoo
Napísal: Str Dec 14, 2011 3:08 pm 
tlčhuba
tlčhuba
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 19

Poďakoval: 28 x
Obdržal: 49 x
vek: 22
cvičím: 2r.
váha: 92kg
výška: 184cm
najoblubenejšia značka doplnkov: atp nutrition
rommo píše:
8-9pm - jedlo po treningu(posledne jedlo) -> 500-700g hovadzie/kuracie/bravcove + 300g zemiaky + zelenina + dezert(360g cottage cheese/cheesecake/2-3xpiskotacik,..)

toto posledne jedlo zjes naraz?? ked to zratam aj s dezertom je to 1 az 1,3kg jedla, nieje to vela v podstate pred spanim? Ako nechap ma zle aj ja sa obcas lubim nafutrovat pred spanim, ale aj ked som hladny jak pes by som po takejto porcii fucal este dve hodiny co by som sa nevladal pohnut (a to nehovorim, ze potom vypadam jak v siedmom mesiaci). Nemas s tym problem?

Podpis autora:

Friends may come and go. But two hundred pounds is always two hundred pounds. The iron never lies to you!
Len pre registrovaných:
Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

rommo
Napísal: Str Dec 14, 2011 5:55 pm 
nemluvna
nemluvna
Obrázok užívateľa

whoo píše:
toto posledne jedlo zjes naraz?? ked to zratam aj s dezertom je to 1 az 1,3kg jedla, nieje to vela v podstate pred spanim? Ako nechap ma zle aj ja sa obcas lubim nafutrovat pred spanim, ale aj ked som hladny jak pes by som po takejto porcii fucal este dve hodiny co by som sa nevladal pohnut (a to nehovorim, ze potom vypadam jak v siedmom mesiaci). Nemas s tym problem?

Je to hmotnost v surovom stave(maso+zemiaky), takze sa to myslim este dost cvrkne. Ale mas pravdu, ze je to dost jedla naraz. Niekedy sa aj stava, ze sa potom citim prilis nazraty. Hlavne na zaciatku sa mi to stavalo.
Ale aj nedavno - napr. po poslednom treningu som mal kur.prsia(550g) + zemiaky(nieco cez 300g) + zeleninu + 1ks piskotacik. Co nieje zas az tak vela, ved kuracie maso je lahke na zaludok. Ale v ten isty den som si dal asi 1hod pred treningom 180g cottage cheese a tych zemiakov a zeleniny som si dal len o trosku viac ako zvyknem. A uz som bol z toho trochu nafuknuty.
Treba proste pred tym nejest az tak vela, jedlo jest pomalsie a si to proste vychutnavat. A neprehanat to so zeleninou.
Celkovo sa najlepsie citim, ked idem trenovat hladny. Okrem toho zaspavam v pohode aj ked som poriadne nazraty.

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

vlastomenn
Napísal: Str Dec 14, 2011 6:46 pm 
moderátor
moderátor
odborný poradca
odborný poradca
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Ja sa tiez potrebujem riadne najest aby som v pohode spal.

Podpis autora:

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

Kotlik
Napísal: Str Dec 14, 2011 7:26 pm 
tichá voda
tichá voda
Obrázok užívateľa

Obrázky: 2

Poďakoval: 2 x
Obdržal: 3 x
vek: 17
cvičím: menej ako 1r.
váha: 71kg
výška: 179cm
Veľmi pekný príspevok. Myslím, že ak vidíš pomaly výsledok tak v tom treba pokračovať. Aj keď sa mi popravde nezdá to kalorické množstvo jedla, a hlavne to jedenie večer, pretože ja ak sa najem večer, tak normálne cítim ako mi ten tuk pribúda hádam až do do ďalšieho rána. Ak ti týmto spôsobom ubúda množstvo tuku v tele, tak je to zrejme dobrý spôsob ako zachovať silu a stratiť na hmotnosti. Ja sa v redukčnej fáze snažím jesť čo najmenej živočíšnych tukov a môj denný kalorický príjem je len okolo 1000 kalórii na deň. K tomu pridávam kardio 45 minút a každý druhý deň anaeróbku. Koncom dňa som skoro na umretie a čo je najhoršie, chodím spať s pocitom hladu, ale na ten si človek postupne zvykne. Ak by tvoj spôsob fungoval, tak by som sa do neho hádam aj pustil. Inak nie je 3 minútová prestávka medzi sériami a 5 minútová medzi cvikmi nejako moc? Keďže nerobíš aeróbku, tak neprebieha syntéza tukov, takže sa mi nezdá, že by si behom tohto cyklu strácal tuk a nie inú hmotu, ale budiž, ak to funguje je to určite veľmi zaujímavé.

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

FitPotreby.sk
Napísal: Štv Dec 15, 2011 11:33 am 
sponzor webu
sponzor webu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 0

Poďakoval: 96 x
Obdržal: 49 x
No velmi zaujimave.
Som zvedavy, ci to chudnutie pojde stale rovnakym tempom dolu alebo sa to niekde zastavi. Schudnut za tyzden 1kg nieje sice velky vykon ale o to stabilnejsi. Urcite lepsie ako zhodit 4kg za tyzden.

Moj velky problem v tomto vidim tiez vo velkom mnozstve jedla pred spanim o 8-9PM keby som zjedol to co pises (700g hovadzieho) tak by som sa vobec nevyspal a spanok je pre mna strasne dolezity. Ked som nevyspaty aspon tych 7-8hodin kvalitneho spanku, tak som velmi podrazdeny cely den.
Tiez by bol pre mna problem nacasovanie. Ale inak je to velmi zaujimave a este som s takym niecim nestretol.
Vacsinou sa stretavam s nazorom, ze pravidelna a striedma strava je dolezita a prave na prve ranne jedlo sa dava velky doraz. Ludia, ktory toto nedodrziavaju maju potom problem s nadvahou. Je vela ludi, ktory rano vypiju kavu, utekaju do roboty, obed nic moc a potom vecer ked dojdu domov obzerstvo, vycistia chladnicku. A toto su ludia s nadvahou a zlou zivotospravou.

Podpis autora:

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

rommo
Napísal: Štv Dec 15, 2011 7:52 pm 
nemluvna
nemluvna
Obrázok užívateľa

Dakujem za vase odpovede

Ohladom toho jedenia vecer...
Moj pohlad na vec je dost zjednoduseny, to priznavam. Vzdy som myslel, ze pri chudnuti je len podstatne, ci prijem<vydaj. A ze je jedno, ci vacsinu toho jedla zjes rano alebo vecer pred spanim.
Okrem toho taketo vacsie porcie mavam len 1x denne a tiez sa takto neprezieram kazdy den(len cca 3x/tyzden po treningu).

Uvidim kolko schudnem a podla toho sa zariadim. Nikdy som si nemeral podkozny tuk, takze ani neviem objektivne posudit, ci som koli vecernemu prezieraniu pribral nejaky tuk. Myslim, ze som ho vela nepribral.
Je samozrejme jasne, ze nie som ziaden superstihly model. O to mi ani nejde. Ale ani si nemyslim, ze by som bol nejak prilis tucny. Proste normalny chlap.

Napadlo ma, ze by som si mohol odmerat pas a zverejnit hodnotu na fore. A ak sa mi podari schudnut na 84kg, tak porovnam vysledky. Predtym som si meral len to co bolo pre mna najdolezitejsie - hmotnost a silu. Obvod pasa by mohol asi trochu viac vyjasnit, ci som schudol aj tuk.

@Kotlik
To tvoje znizenie kalorii sa mi zda byt dost brutalne. Aj ked vazis len 71 kg, predsa je 1000kcal dost malo. Viem pochopit, ze si koncom dna potom zniceny. Asi sa snazis dostat na velmi nizke percento podkozneho tuku.

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

Stránka 2 z 2 [ Príspevkov: 19 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia