Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Používateľov profilový obrázok
By roman2910
Kulturistika je plna zmien a s kazdou generaciou sa meni pristup k nej. Dennodenne prinasaju ohromne americke doplnky ktore slubuju nesplnitelne a vselijake prevratne treningy ktore vymyslel kadekto a maju vam zarucit 100%ny uspech. Najhorsie na tom je, ze mlade generacie odradzaju od badania a zaujimania sa o celkovy trening. Vsetci by chceli ihned idealny trening, idealne doplnky aby nic nemuseli hladat a co ma dost zaraza je to, ze sa im vobec nechce hladat,studovat v clankoch a knihach. Dennodenne vidim na pokeci otazky typu: co je najlepsie na pribratie alebo aky trening je najlepsi na objem. Ked vidim takuto otazku tak prevraciam z ocami a pride mi blbo, ze mladi su taki lenivi si sadnut a nieco si precitat. Je vseobecne zname, ze telo je na posilnovanie a pracu so svalmi zvyknute a preto na nu odpoveda svalovymi prirastkami a zvysenim sily. Takto to je u vsetkych zivocisnych druhoch. Ale rozdiel medzi clovekom a zvieratom je to, ze moze robit vedome rozhodnutia. Dnesny "moderny svet" ovladaju rozne experimenty, veci ktore maju zjednodusit zivot ba niektore vykonat vsetku pracu za vas...vela ludi podlahne takymto vymyslom a casom rychlo pochopi ze to je jeden velky omyl. :a29

Instinktivny trening je vseobecny termin a myslim ze je jednou z najrozumnejsich variant treningu, pretoze sa pri nom naucite nasluchat svojmu telu a vnimat rozne vnemy a pocity, ktorymi sa vlastne ucite o vlastnom Ja...je to vlastne velmi uzitocne nechapem preco su ludia lenivy spravit si trening sam na zaklade instinktov ved ide vlastne o sebapoznavanie a vzdelavanie. :a1
Instinktivny trening je ako urcity filozoficky smer. V 70,80 rokoch sa zacal rozvijat a vtedy zacali kulturisti zostavovat treningy sami...zaklad bola vlastne individualna interpretacia vyhod urciteho cviku alebo treningu na zaklade pocitov..a pripadne nasledna modifikacia tohto treningu. Teoria bola taka, ze pokrocily sportovec vlastne vie co mu zabera a co nie, co moze od seba ocakavat, co mu vyhovuje a takto na sebe pracovat na zaklade svojich empirickych skusenosti. Touto metodou sa da pomerne jednoducho zistit ktoru partiu budeme precvicovat v ktory den, kolko serii a opakovani pouzijeme, aku vahu si nalozime...jednoducho trening ma byt flexibilny a nie ako nejaka pevna poucka...teda ak citim ze mi staci 5 serii na biceps tak mi to staci...ked citim rano ze niesom uplne vo svojej kozi, mam este svalovicu tak si jednoducho doprajem este jeden den volno...nikde nieje pisane ze trening ma byt 7 dnovou periodou. Chybou dnesneho sveta je, ze vsetci vnimaju prilis striktne čas a dni....tyzden po tyzdni hodinu po hodine a to je velka chyba. Kde je pisane ze musim odcvicit 4 krat do tyzdna presne 4 treningy kazdu a jednu partiu v ten isty den, presne tie iste cviky v rovnakom poradi a presne tolko isto opakovani a tolko isto serii ze 4x8-12....je to blbost. :a7
Instinkticny trening vysiel z mody ked sa svet zacal modernizovat. Dnes sa vacsina kulturistov a celkovo vsetkych sportovcov neriadi podla vlastnych pocitov ale podla presne rozpracovanych treningov v podobe poucky alebo si najmu trenera ktory ale absolutne nevidi co sa v nich odohrava a jednoducho nevie co zvladnu...toto ale spomaluje ich pokrok.
Jednoducho je to o lenivosti kedy sa clovek nechce zaoberat nejakym badanim a skumanim roznych metod ale hned by chcel tu najlepsiu. Otazka je ci naozaj dokaze takato technika prekonat ludsky instinkt. Instinkt je zakladna reakcia nasho tela...kazdodenne reakcie su riadene instinktom kazda jedna cinnost je riadena podnetmy, ktore prijimame z okolia. Instinkt moze byt ovplivneny nasou chapavostou a nie kazdy mu moze verit a doverovat :a25

Ked sa budete pocas treningov riadit podla hrubo navrhnutych treningov z papiera, zabrzdi to vas rozvoj a tiez stratite radost z niecoho noveho co spoznate zistite naucite sa. Miesto toho aby sme nase instinkty ignorovali, mali by sme sa naucit ich pocuvat riadist sa nimi rozvijat ich a koncentrovat sa. Ved na to predsa su. Nieje to mozno ani tak o instinktoch ako o intuicii. No to je len nazov a neda sa to presne definovat...ktovie mozno by sa tomu jednoducho malo vraviet "nas vnutorny pocit" . Ale na tom nezalezi...zalezi na tom ze tento jav existuje a kazdy ho vlastni. Jednym z problemov zostavovania si treningu je to, ze existuje velmi vela variant a nikto nemoze jednoznacne povedat ze ten alebo onen je najlepsi a ten je zase na hovno. Podla treningu by sme mali v serii zvladnut mozno 6 opakovani...ale moze sa stat ze vy kludne dokazete spravit aj 10...a tiez naopak staci slaba chvilka, znizena koncentracia, zly spanok stres hnev rozne problemy alebo nedostatocne kalorie a energia a tym sa z vasich 6tich opakovani stane 3... Existuje vela inych faktorov ktore mozu ovplivnit vas trening napriklad kyslik ktory dychate...nedostatocne rozcvicenie a predvycerpanie, rychlost cvicenia, dlzka a intenzita cvicenia technika vela inych. Co by nas ale malo hlavne zaujimat je, ze drzat sa striktne nejakeho zostaveneho treningoveho planu moze byt urcity cas sice aj prospesne a motivujuce kedze to mate vsetko pod kontrolou ale jednoducho vas to moze zdrzovat. Mate pocit ze zvladnete ovela viac tak si pridajte vahu alebo nejake to opakovanie naviac bez ohladu na mudry casopis alebo knizka. V dnesnej dobe by sme sa mali naucit mysliet sami bez podriadenosti a zavyslosti na druhych. Je to ta najlogickejsia cesta k napredovaniu. Vzdy budu existovat ludia, ktory si budu cez mrtvoly presadzovat svoj trening a vsetkym ho stiepat do hlavy..ked dosiahnu nejaky uspech tak to beru akoze ten ich trening funguje.

Chcem vam iba poradit: experimentujte, skusajte rozne cesty vzdelavajte sa citajte ved je to o vas. Mali by ste byt kreativny hladat nove uhly pohladu a metody ktore vam pomozu neustale napredovat bez stagnacie a stereotypu. Uvedomte si ze uspechy kulturistov sa neudiali na knihe nejakej teorie ale na praktickom skusani. Musite pocuvat svoj vnutorny hlas lebo ten vam napoveda viac ako si uvedomujete.

Reklama

Reklama

By joker28
vyborny članok..uplne s tebou suhlasim, neznasam ked mi niekto napise alebo sa ma pyta, aky doplnok/trening bude pre neho najlepši....dokonca aj ake vahy ma zdvihat v kolkych seriach s kolkymi opakovaniami ....LENIVOSŤ je kategoria sama o sebe..priklad z pokecu...: čo sú aminokyseliny?? ..to su tie veci aby sa ti netrhala koža?a takych otazok by som vedel viac napisat...ked som zacinal ja, tak som sa až hanbil vyslovit daku primitivnu otazku a radšej som si všetko sam naštudoval a vonkoncom to nepovažujem za stratu času ....dalši priklad lenivosti: objednavam doplnky a chalan mi piše, že čo by som mu poradil bez toho aby sam niečo pozrel,porozmyslal čo by bolo pre neho dobre a pod. už ked mu poradim je lenivy prečitat si popis produktu,davkovanie...
INSTINKTIVNY TRENING-- VELMI DOBRY CLANOK :a22
Naposledy upravil/-a joker28 v 12. Mar 2011, 13:14, upravené celkom 1 krát.
By roman2910
vdaka...no ludia su lenivi ja mam kamosa ktory je lenivy si spravit sam kuru...pytal sa ma na kuru a ja ze co by si chcel take napriklad a on ze jemu to je jedno ze mu mam daco vybrat..potom som sa ho spytal aky chce testak a on ze to je na tebe...a potom ked mu to zohnam tak sa ma vypytuje ze na co to je dobre a ze ake to ma vedlajsie a ako sa to bere ....a tak isto pokecovi chalani kupia si nitrix a potom sa pytaju ci je to dobre ...poviem mu zbytocne vyhodene peniaze kedze mas len 15 nekupuj to a on ze to uz kupil....tak najprv kupi a potom zistuje? ved najprv meraj potom rez...to je ta novodoba mladez (pekne som zarymoval) :a14
By whoo
pekne napisane, musim ta pochvalit :a22
Zo skoly si pamatam jednu teoriu podla ktorej su dve skupiny ludi: prirodzene lenivy a prirodzene kreativny. vtedy sme to spominali tusim na manazmente, ale perfektne to sedi aj s tvojim clankom. ked sa niekomu nechce tak ho proste neprinutis ani keby si mu koleno vrtal... napr moj sparing cvici cca 8-9 rokov, ja som mu nedavno ukazal jeden trening a dal som mu aj stranku kde si o tom moze vsetko precitat, no napriek tomu mi volal asi 3 krat ako to ma cvicit ked mal prvy trening...mimochodom ja cvicim nieco okolo pol roka, ale myslim ze som precital dvakrat viac o BB ako ten moj sparing... ale nestazujem sa, ja som celkom rad ked mozem niekomu poradit a ked viem, ze toho viem o BB viac ako clovek co sa tomu venuje roky :a21
By FitPotreby.sk
Uz som si zvykol, ze ked roman nieco napise, tak to stoji za to.
FAKT VELMI DOBRY CLANOK
vsetko o com tu pisete je pravda, len si myslim, ze casto su ludia ovplyvneny vecami, ktore nie su podstatne, ako napr. reklama (to ma napadlo pri tom HemoRage), alebo casto krat sa ludia radia, ze aky protein je najlepsi a prva vec, ktoru pisu je "skvela chut"
pritom to je asi posledna vec, ktoru by som skumal. Samozrejme, ze to musi cloveku aj chutit, ale preco sa nezamerat na skutocnu kvalitu, obsah ucinnej latky a podobne, toto su daleko dolezitejsie veci.
A k tym treningom: to ze ludia nehladaju je ich prirodzena vlastnost, to ze necitaju tak isto, je pohodlne ked im niekto da hotovu vec a oni nemusia nic urobit, toto plati vo vsetkych oblastiach, preco je to tak, vsetko co clovek vymysli vedie k tomu aby si ulahcil zivot, pracu, zabavu a vsetko. Pohodlie je prijemne.
By joker28
FitPotreby.sk napísal: vsetko o com tu pisete je pravda, len si myslim, ze casto su ludia ovplyvneny vecami, ktore nie su podstatne, ako napr. reklama (to ma napadlo pri tom HemoRage), alebo casto krat sa ludia radia, ze aky protein je najlepsi a prva vec, ktoru pisu je "skvela chut"
pritom to je asi posledna vec, ktoru by som skumal.
reklama je reklama ....zober si napr. brutal-biotech usa a ich popisy produktov...jedna velka rozpravka a na konci je neprehladne napisane zlozenie...tak kto by ho čital, ked už prečital krasny pribeh o tom ako naberie a ake bude zviera...za dalsie uz aj ked si ho prečita, tak nie je schpny si zistit ucinok jednotlivych zloziek...a potom su taky ako pisal roman, 15ročny chalani nakupia nitrix a ine zazraky
By papagiorgo
roman2910 napísal:vdaka...no ludia su lenivi ja mam kamosa ktory je lenivy si spravit sam kuru...pytal sa ma na kuru a ja ze co by si chcel take napriklad a on ze jemu to je jedno ze mu mam daco vybrat..potom som sa ho spytal aky chce testak a on ze to je na tebe...a potom ked mu to zohnam tak sa ma vypytuje ze na co to je dobre a ze ake to ma vedlajsie a ako sa to bere ....a tak isto pokecovi chalani kupia si nitrix a potom sa pytaju ci je to dobre ...poviem mu zbytocne vyhodene peniaze kedze mas len 15 nekupuj to a on ze to uz kupil....tak najprv kupi a potom zistuje? ved najprv meraj potom rez...to je ta novodoba mladez (pekne som zarymoval) :a14
bohuzial takýchto je strasne vela :a11 . vydrbe za to prachy ani nevie co a naco to kupil a potom sa pýta na uplne chujoviny :a24
. bud nemaju rozum alebo maju vela prachov :a21
By whoo
papagiorgo napísal:
roman2910 napísal:vdaka...no ludia su lenivi ja mam kamosa ktory je lenivy si spravit sam kuru...pytal sa ma na kuru a ja ze co by si chcel take napriklad a on ze jemu to je jedno ze mu mam daco vybrat..potom som sa ho spytal aky chce testak a on ze to je na tebe...a potom ked mu to zohnam tak sa ma vypytuje ze na co to je dobre a ze ake to ma vedlajsie a ako sa to bere ....a tak isto pokecovi chalani kupia si nitrix a potom sa pytaju ci je to dobre ...poviem mu zbytocne vyhodene peniaze kedze mas len 15 nekupuj to a on ze to uz kupil....tak najprv kupi a potom zistuje? ved najprv meraj potom rez...to je ta novodoba mladez (pekne som zarymoval) :a14
bohuzial takýchto je strasne vela :a11 . vydrbe za to prachy ani nevie co a naco to kupil a potom sa pýta na uplne chujoviny :a24
. bud nemaju rozum alebo maju vela prachov :a21
alebo oboje naraz :a11 rozum nikde, ale ved naco ked rodicia dotuju...mozno keby si na to zarobili tak by aj uvazovali...
By FitPotreby.sk
joker28 napísal:
FitPotreby.sk napísal: vsetko o com tu pisete je pravda, len si myslim, ze casto su ludia ovplyvneny vecami, ktore nie su podstatne, ako napr. reklama (to ma napadlo pri tom HemoRage), alebo casto krat sa ludia radia, ze aky protein je najlepsi a prva vec, ktoru pisu je "skvela chut"
pritom to je asi posledna vec, ktoru by som skumal.
reklama je reklama ....zober si napr. brutal-biotech usa a ich popisy produktov...jedna velka rozpravka a na konci je neprehladne napisane zlozenie...tak kto by ho čital, ked už prečital krasny pribeh o tom ako naberie a ake bude zviera...za dalsie uz aj ked si ho prečita, tak nie je schpny si zistit ucinok jednotlivych zloziek...a potom su taky ako pisal roman, 15ročny chalani nakupia nitrix a ine zazraky
presne tak
aj pred nedavnom som kdesi na facebooku videl uzasne video na novinku a o chvilu som sa prichytil, ze to hladam na webe a normalne, ze by som si to objednal, potom mi preplo. dobre cielena reklama je fakt zlata bana pre vyrobcov a predajcov.
bohuzial ludia sa daju velmi lahko ovplyvnit
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]