FCBGabo napísal:V skratke robím 2 dni 2 volno počas volných dní cvičeniam tam je o stravu postarané kedže som doma mám čas na jedlo si ho pripraviť...
tie dni neriešme volné takže ked som v robote stávam o 5tej to si dám ranajky...
5:00 praženica
7:00 väčšinou niečo rýchle na šatni kuracie prsia,filety či iné druhy mäsa s malou prílohou pre chuť zemiaky,ryže..
9:00 protein nápoj
10:00 ??? neviem ešte
12:00 tuniak s syrom - je to taký hamburger v obyčajnej buchte naskladané ideálne rýchle
14:00 dalšia prestávka RAJO tvaroh
16:00 cesta domov a doma čo si den predtým pripravím to je rôzne
+počas dna rôzne zeleninu ako prílohu kde mi chutí
Dávam vlny takže niekedy ked mám den so sacharidami pridám ranajky corn flakes,namiesto obyč. buchty cereálna...
Na začiatok by som rád uviedol, že so sach. vlnami sa často spája nervozita, atď.(nebudem to tu teraz rozpisovať prečo) ...
Ale poďme k veci...
Jedla ako také nemáš zle. No osobne si myslím, že tých jedál tam máš zbytočne veľa. Dobre beriem, ak si dom tak máš viac času, väčší apetít, atď. No v práci, pri nejakej činnosti hlad až tak určite nepociťuješ ako keď "sedíš" doma. Preto by som to skôr nastavil tak, že by som zvolil tréning 2+2. Teda v dni voľna trénuješ a v dni, kedy pracuješ maš voľno. S tým súvisí aj to, čo som naznačil predtým. A teda, že by som byť tebou upustil od striktných vĺn a išiel systémom podobným ako pri tréningu, teda 2+2. Znamená to, že v tréningové dni môžeš mať viac jedál, resp. hlavne vyšší príjem ako v dni bez tréningu, tam si uber množstvo jedál(5:00,9:00,12:00,16:00) a hlavne teda kalorický príjem. Chce to možno viac pozornosti a na začiatku viac času stráveného pri príprave a počítaní kalórii, no podľa mňa je to lepšia cesta. Povedal by som taká zdravšia. :)) Čo sa týka potom následného zloženia tých upravených jedál, budu logicky o niečo väčšie. Ako si ich poskladáš je na tebe, keďže hovorím výber jedál ako takých nemáš zlý.
Potrebuješ si teda vypočítať približný bazálny metabolizmus, pripočítať výdaj, atď. (odporúčam:
http://iifym.com/iifym-calculator/) a podľa toho potom stanoviť jedlá, teda kalorický príjem. (pomôcka: kaloricketabulky.cz)
Následne máš 2 možnosti:
a.) tréningový deň budeš konzumovať aj sacharidy so zachovaním vypočítaného kalorického. príjmu a v netréningové dni pôjdeš tzv. low carb kedy so zachovaním kalorického príjmu, ktorý je o niečo nižší ako v deň tréningu budeš čerpať energiu z tukov na úkor sacharidov.
b.) obe dni budeš konzumovať sacharidy so zachovaním daných kalorických príjmov.
TIP: tréningový deň: kalorický príjem=bazál+výdaj,... teda približná rovnováha, alebo ešte o niečo málo vyšší príjem ako výdaj
netréningový deň: niečo málo pod úrovňou hodnoty=bazál+výdaj,...
Na záver už len dodám, že je to môj názor a tip ako by som to riešil a aj som riešil ja. Tak snáď si z toho niečo vezmeš a bude ti to prospešné.
Keďže som sa trochu rozpísal, tak ak ti bude niečo nejasné alebo máš ďalšie otázky.. píš.

Eat clean today, feel great tomorrow.