Chcem sa opýtať na jednu zásadnú vec. Čo je pre rekreačného home športovca výhodnejšie a lepšie ? Posilňovacia lavička alebo posilňovacia veža ?
Mal som celkom slušnú hobby lavičku so stojanom, ale predal som ju kvôli tomu, že v šikmej polohe som už mal stojan za hlavou a môjmu kedysi 2x vykĺbenému ramenu sa to ani trochu nepozdávalo.
Mám teraz dilemu, či kúpiť znova lavičku ( zvlášť stojan s hornou kladkou a zvlášť lavička ) alebo investovať do veže, kde je možnosť oveľa väčšieho množstva cvikov.
Cvičím tak 2-3 do týždňa kvôli kondícii ( kedysi závodne atletika, karate, volejbal, ale dávam si už pozor kvôli opotrebovaným kĺbom a šľachám ) a aj kvôli sile - udržiavať sa v dobrej kondícii a aj trocha naberať svalov.
Pre ilustráciu sa rozhodujem medzi týmito:
Nepotrebujem profi náradie a zaujíma ma hlavne či sú lepšie klasické tlaky na lavičke ( činky mám ) alebo v sede na veži - vo všeobecnosti.
Mám čo dobiehať u prsných svalov, celkovo ramien a brušných svalov. Sily mám dosť, len potrebujem popracovať na hrudníku a hornej časti, aby som aj lepšie vyzeral :-)
Čo by ste mi poradili ? Lavička alebo veža ?
Dík.