Bady napísal:Zdravím...Chcem sa opýtať a dostať pár rád,ohladom hrudníka.....cvičím už 2 rok pravidelne bez prestávky. Všetko ide ako po masle až na jednu moju kritickú partiu ktorou je hrudník....Ten drvím dva krát týždenne a venujem mu maximum času a aj regenerácii.....no stále je nemasný,neslaný..... malý,nerozvintuý,aj ked sa snažím precvičiť ho s každej strany....začal som teraz cvičiť šetko na šikmej lavici hore hlavou,čiže tlakujem hore hlavou (bench press) jednoručky,aj rozpažovanie.......do tréningu ešte zapájam pulover.......btw:šiel som neskutočne silovo nahor,ked som začal cvičiť šetko na šikmej.......začal sa mi aj tvarovať vrch hrudníka, no stále to nieje ono......potrebujem radu ako hrudník poriadne roztiahnuť,aby prsia boli aspon opticky vačšie kedže tie moje vyzerajú malé, a pritom dvíham celkom slušné váhy...snažím sa aj dýchať,pomaly,vydychovať,svalovky mám neskutočné,no prsia nie a nie podla mojich predstáv....vedel by mi niekto pomôcť? je to v genetike s ktorou už nespravím nič? alebo je nato neaký liek? za rady vopred dakujem....
Tak ja by som dodrzal v tomto pripade nejakych par pravidiel.
- prsia by som vzdy pri treningu zaradil ako prve, kedze ide o partiu, ktora vyraznejsie zaostava za inymi, a cvicil by som ich ked mam plno energie
- v den ked mas prsia by som k nim zaradil este max. jednu malu partiu, ako je biceps, prip. lytka, aj brucho
- nesnazil by som sa ich totalne znicit
- doprial im vela regeneracie a kvalitnej, to znamena strava vysokoproteinova, oddych a spanok a cvicil ich len raz za tyzden
- v ziadnom pripade by som ich necvicil ked mam svalovicu, v tomto okamihu este potrebuju regenerovat (ked ich zatazis treningom na 100%, budu sa snazit zregenerovat na 110%, ale regeneracia musi byt ukoncena, lebo ak si zregenerovany na 80% dostavi sa opacny vysledok)
- zameral by som sa na zakladne cviky - bench a pullover - pozor na techniku
A urcite je to aj o genetike, lenze sval je sval a tie mame vsetci rovnake, takze prinutit ho rast, ako ostatne svaly priblizne rovnakym sposobom.
Lahko je radit, horsie uz urobit.