vladimire5 napísal:Potreboval by som poradiť. Po troch rokoch znovu cvičím no niečo som stihol nabrať počas"nič nerobenia". Objednal som si Kreatín + glukózu hlavne kôli energí nevedel som so závažím hore. Napríklad bench press 100 kg a za mesiac iba možno 102... Vedel by mi niekto poradiť ako naberať svalovu hmotu a silu a popri tom pomaly zhadzovať nadbytočné kilá? Keď že sa blíži leto :) Za popis tréningu poprípade jedálnička ďakujem :)
v prvom rade ti hned napisem , ze si musis stanovit prioritu , ci chcel naberat hmotu alebo chudnut ... zaroven obidve jednoducho nejde .
skusim ti to nejako vysvetlit ..
ked naberas hmotu , zaroven aj nanaberas objemy a tým padom aj hmotnost
ked chudnes , zhadzujes kila ...
ked si zratas plusovu a minusovu hodnotu , kam sa dostanes ? celkom logicky na nulu ... takze to nema ani taký efekt ani taký
kedze chces v lete vyzerat dobre , treba zacat rysovat / zhadzovat tuk / ,teda za predpokladu ze mas z coho davat dole , ale tým padom zhadzujes kila , z coho logicky vyplýva ze nemozes naberat hmotu
co sa týka tých zavazi a hmotnosti ... ked naberas hmotu , ide hore aj sila , ale to zase popritom nemozes rysovat a zhadovat ...
takze si v prvom rade urci priority , ci naberat alebo rysovat / zhadzovat /
nebolo by odveci , keby si dal nejake info osebe
vek,vahu,vysku,ako dlho cvicis , aký mas teraz trening atd ... a mozes dat do fotogalerie aj nejaku fotku ...
su tu odbotnici , ktorí ti to napisu zrozumitelnejsie , dneska nejako nemam basnicke crevo
mozno som ta este vac zamotal ako si bol