pichta napísal:Kupuj si co chces, pokial nemakas poriadne neporasties.
Ak chces mat hmotu, zacni jest. Hlavne mäso, okrem toho jedz vela mäsa a ako prilohu si daj riadnu kopu mäsa. Prestriedaj to mliecnymi vyrobkami.
Ked sa naucis jest tak potom si mozes nieco kupovat, lebo ako zaciatocnik zacnes hutat doplnok v kilach a ujde ti zakladna vec-jeto DOPLNOK stravy, nie je to hlavny chod. Pokial nemas dost energie a stavebnych latok v potrave ani ten najlepsi protein alebo steroid ti nepomoze.
Tak nepytaj sa co si mas kupit, vypracuj si rezim ako zjest denne 8 chodov jedla-ranajky, predsediata, desiata, obed, 2.obed, olovrant, prva vecera, druha vecera. Medzi tym mozes nieco v zmysle suplementu=doplnku vyzivy jest.
Nezabudni ze strava ma byt pestra!!
Ked sa naucis toto, tak potom zacni s gajnerom. A zacni makat, tvrdo makat. Neskor si kupis dalsie veci. Pri tvojej vyske a hmotnosti ti treba nejaky šrot-gajner a neskor si dokupis protein.
Postupne sa oťukas a ziskas viac vedomosti o strave a svojom tele.
sorry nic v zlom ale skoro cely prispevok je bullshit
ked napises maso a prilohu maso a mliecne vyrobky atd, tak asi neveis ze jemu bohato bude stacit 1,5g-2g/kg bielkovin ked vazi tak malo kg to ma spapane skoro hned,,, radsej sa zameraj na jedalnicky tak aby si doakazal az den zjest aspon 5g/kg kvalitnych sacahridov (komplexnych)
doplnky nemusis riesit zozacaitku telo si vystaci aj samotne, samozrejem casom prejdes na protein co je klasika a povedzme ze po pol roku mozes kreatin aby to malo aj nejaky efekt, gainer by som nekupoval sice si chudy ale gainer su sacharidy ktore dokazes nahradit lepsie a z kvalitnejsich zdrojov v gainery nie su vsetky sachre s nizkym gi, i ked si chudy predsa nechces naberat nekvalitne,,, staci ti pevna vola a motivacia vsetko dalsie pojde same..
ber to tak ze bielkoviny sa prijmaju tazsie ak sacharidy a su drahsie preto je protein lepsia volba,
hlavne nezabudni cvicit nohy !!! co vela ludi nerobi a potom sa cuduju ze nerastu, hlavne zaradovat klasicke objemove cviky, vsetko uz prestudujes na fore ;)
Osobný tréner kulturistiky a fitness Bratislava