Mám 16 rokov, výšku 187 cm a váhu takých 80 kg. Cvičím od začiatku letných prázdnin, keď ma nuda a kamarát dotiahli prvykrát do posilky. Dnes si už nedokážem predstaviť život bez toho, aby som tam chodil. Váhy, ktoré dávam sú ešte suché, ale za 3/4 roka viac ani očakávať nemôžem. Chce to viac času. Každopádne vidím progres, keď sa pozriem dozadu na svoje začiatky. Maximálky som ešte neskúšal, ale keď nejake budú, dám vedieť.
Za chybu považujem to, že nohy som začal poctivo cvičiť len nedávno (pred tým to bolo možno raz do mesiaca)...V posilke som 4x do týždňa a moje tréningy vyzerajú následovne:
1. deň: Hrudník, triceps, biceps
2. deň: Nohy
3. deň: Chrbát, ramená
4. deň: Hrudník, triceps, biceps
Pevnú stravu nemám, pretože sa ešte len rozhodujem či pôjdem do objemu, či nastolím nejaké diéty. V tom by som potreboval poradiť. Od nového roku to začalo akosi upadať. Zdá sa mi, že som akosi zmäkol, akoby som stratil svaly (aj ked výkonmi v posilke sa to povedať nedá, silovo idem stále hore). Zo 75 kg som sa dostal na spomínaných 80 kg a stratil som tvary, ktoré som mal...hlavne na prsných svaloch. Je lepšie ísť na objem a potom rysovať alebo najprv mám schudnúť pár kíl a potom znovu nabrať objem. Viac sa mi pozdáva tá druhá voľba, ale neviem neviem. Čo vy na to?