Začal som cvičiť kvôli zvýšeniu telesnej hmotnosti, celkove lepšej stavbe tela (čo sa týka opory v kostiach a pribúdania svalovej hmoty) a takisto sčasti aj kvôli určitej vizáži. V súčasnej dobe mám 185 cm a niečo cez 70 kg. Chcel by som sa spýtať či by ste mi nevedeli pomôcť s mojimi "problémami". Keďže mám 15, nie je ľahké zohnať peniaze, a preto sa zatiaľ nezaujímam o cvičenia pomocou doplnkov v strave.
Cvičím aktívne už asi 3 mesiace, niekedy s menšími prestávkami. Cvičím v miestnej posilňovni, ktorá je podľa mňa na pomery skvele zariadená a aj tréneri sú kvalifikovaní a skúsení, ibaže ja mám pocit, že môj súčasný tréningový plán nie je dostačujúci a nesedí mi. Je nasledovný:
Po: Prsia, bicepsy, stehná
Ut: Voľno
St: Priečne brušné svaly, tricepsy, chrbát
Št: Voľno
Pi: Prsia, stehná, lýtka
So: Kondičné cvičenia a zahrievanie organizmu
Ne: Prsia, priame brušné svaly, deltové svaly, trapézy
V súvislosti s tým, že momentálne cvičím typom HST cvikov, a tento typ cvičenia sa mi nezdá adekvátny, hľadal som iné spôsoby cvičenia, resp. iné druhy tréningových plánov. A narazil som na článok http://kulturistika.ronnie.cz/c-1471-si ... alum-.html . Ak by to šlo, chcel by som vedieť, či je možné zhruba upraviť môj existujúci plán, a akým spôsobom, poprípade zopár rád alebo tipov, ktoré by som následne mohol zužitkovať, resp. konzultovať so svojím trénerom.
Vopred Ďakujem