Lukáš Porada
Meno a priezvisko : Lukáš Porada
Dátum narodenia : 10.06.1995
Klub za ktorý súťažím : VTJ Technika LM
Súťažná federácia : SAKST
Môj osobný tréner : Ľuboš Maliňák
Moje oblubene fitko : Cvč LM , swedwood FIT
Doteraz absolvované súťaže :
kulturistika
- M SR v kulturistike dorastencov 2011 (28.Máj Svidník) - 3.miesto (do65kg)
- M SR v kulturistike dorastencov 2012 (26.Máj Zvolen ) - 9.miesto (do 75kg)
silový päťboj
- okresné kolo 2010 (17.December Lipt.Mikuláš) - 1.miesto
- krajské kolo 2011 - 1.miesto
- M SR 2011 (17.Jún Trnava) - 4.miesto
- okresné kolo 2012 (1.Marec Lipt.Mikuláš) - 1.miesto
- krajské kolo 2012 (17.apríl Čadca) - 1.miesto
- M SR 2012 (14-15.jún Trnava) - 4.miesto
Výška : 183 cm
Hmotnosť mimosúťažná : 83-90 kg
Hmotnosť súťažná : 74 kg
Obľúbené jedlá a nápoje : V objemovke si pomaškrtím na sladkých jedlách palacinky , čololáda , ovocie .... Ale v príprave sa neviem dočkať aj na tvaroh s proteínom , alebo ryžu zo škoricou ...
Obľúbená tréningová hudba : UKF(dnb),AC/DC,SOD,electro,disco a podľa nálady si sem tam pustím aj Jadranku alebo Senzus
Miery : biceps 42 cm
Osobné rekordy : bench : 3x110 kg , mrtvola 13x140 kg
Škola : študent hotelovej akadémie Liptovský Mikuláš
Záľuby : bicykel , boxovanie ...
Cvičiť som začal : v 14-tich rokoch kedy som prvý krát vošiel do posilovne , začalo ma to baviť čoraz viac a viac a napĺńa ma to
Prečo som začal súťažiť : keď som pravidelne začal cvičiť , videl som každým tréningom ako sa mením a to ma čoraz viac motivovalo k tomu , aby som skúsil ísť aj na pódium
Sponzora : hľadám
Kontakt : LukasPorada
Moje športové plány do budúcnosti : Podla formy , ale určite MS dorastencov 2013 a možno aj MS juniorov 2013
Môj životný príbeh :
Ako 12 ročný chlapec tak ako každý,aj ja som skúšal všetký športy ale väčšinou to bolo len na dva, tri týždne.Hrával som futbal,basketbal,hokej,plával som ale asi najviac ma bavilo jazdenie v skateparku na korčuliach , kde sa mi stal aj úraz a preto som skončil. Mal som niečo s kolenom a bola to dosť dobrá bolesť.Keď som bol ôsmak na základnej škole, s kamarátmi sme sa rozprávali že začneme cvičiť .Celý rok sme o tom len vraveli a ja som sa bál že to ostane len pri slovách.
Tak nakoniec som sa vybral sám s dvoma chlapcami,ktorý mali len silné slová a nevydržali ani mesiac.
*Na záver by som sa chcel poďakovať sparingovi
(JAKUB BARTOŠ) a najlepšiemu trénerovi
(ĽUBOŠ MALIŇÁK) ktorý mi stále pomáhajú už od mojich začiatkou stále pri mne stoja a motivujú ma na tu správnu cestu....