Diskusné fórum zamerané na kulturistiku , fitness , silové športy a bojové umenia
  • FACEBOOK
  • AZET klub
Posledná návšteva Uto Mar 27, 2012 3:20 pm Aktuálny čas je Uto Mar 27, 2012 3:20 pm

Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
boy1997
 Predmet príspevku: trening nezaťažujúci chrbticu
Napísal: Ned Mar 25, 2012 5:07 pm 
tichá voda
tichá voda
Obrázok užívateľa

Obrázky: 2

Poďakoval: 5 x
Obdržal: 0 x
vek: 15
pohlavie: muž
cvičím: menej ako 1r.
váha: 55kg
výška: 176cm
najoblubenejšia značka doplnkov: aminostar
sponzora: nemám
čaute chcel by som vás poprosiť či by nekdo nevedel alebo nemal nejaky tréning ktorý nezaťažuje chrbticu?
cvičil som asi 9 týždnov vlastomenov objemovy full body ten prvy a asi 2 týždne ten druhy.
Neviem ale čítal som že sa nemaju robiť normálne drepy lebo strašne tažia tu chrbticu a neviete ci su menej zaťažujuce hacken drepy?
A potom so este nekde vydel ze ani mrtvy tah sa nema robit ale neviem.dakujem a okrem toho mam skoliozu

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

vlastomenn
 Predmet príspevku: Re: trening nezaťažujúci chrbticu
Napísal: Ned Mar 25, 2012 5:23 pm 
moderátor
moderátor
odborný poradca
odborný poradca
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 23

Poďakoval: 105 x
Obdržal: 203 x
meno a priezvisko: Vlastimil Lunter
vek: 34
cvičím: 16r.
váha: 87kg
výška: 171cm
boy1997 píše:
čaute chcel by som vás poprosiť či by nekdo nevedel alebo nemal nejaky tréning ktorý nezaťažuje chrbticu?
cvičil som asi 9 týždnov vlastomenov objemovy full body ten prvy a asi 2 týždne ten druhy.
Neviem ale čítal som že sa nemaju robiť normálne drepy lebo strašne tažia tu chrbticu a neviete ci su menej zaťažujuce hacken drepy?
A potom so este nekde vydel ze ani mrtvy tah sa nema robit ale neviem.dakujem a okrem toho mam skoliozu

Co sa tyka chrbtice da sa dat pozor ako trenujes ale to sa nedozviem cize ani boh nevie ako prevadzas drep a jednoznacne mrtvolu nerob. Predpokladam ze si ani opasok nepouzil vsak? keby som ta mal pod dozorom osobne ver tomu ze vsetko je v poriadku. Pri drepe zohrava ulohu postoj a drzanie tela a samozrejme aj vyska cloveka pripadne dlzka noh k trupu. To znamena cim je clovek vyssi je tam vacsi problem z technikou a zatazenim chrbtice a rovnako pri jedincovi z dlhsimi nohami k pomere trupu toto vsetko sa da kompenzovat podlozkou pod paty ale nemusi to byt vsetko. Toto je problematika ktorou je najlepsie odborne oko a dohlad osobne na treningu nie dopisovanie. Hacken drepy mozu byt prospesne ale nemusia byt a nie je to zakladny cvik a ako som sa zmienil ze nie je prospesny moze velmi poskodit kolena. Si zaciatocnik cize nadkolenie a celkove svalstvo stehien je slabo vyvynute tak to nedoporucujem. Daj leg pres je to najbezpecnejsia volba. Tak isto ako vsade neprepinat v kolenach pri vystreni noh cize nie uplne do vystrenia inac vsetka vaha sa prenasa do kolien svalstvo stehien sa uvolni co ma za nasledok znicenie kolien a klbov bedrovych ktore sa prejavia casom bolestami.

Podpis autora:

Podporu a rady cez súkromné správy neposkytujem !!! Na to tu slúži fórum. Ďakujem za pochopenie.

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

boy1997
Napísal: Ned Mar 25, 2012 5:27 pm 
tichá voda
tichá voda
Obrázok užívateľa

Obrázky: 2

Poďakoval: 5 x
Obdržal: 0 x
vek: 15
cvičím: menej ako 1r.
váha: 55kg
výška: 176cm
najoblubenejšia značka doplnkov: aminostar
dakujem opasok som nepoužil lebo v posilke nieje opasok ktorý by som okolo svojho tenkeho trupu vedel zapnuť bez toho aby som tam robil nové dierky , a ked cvičím nohy tam mozem robiť aj leg press a potom predkopavanie? kolko asi mam dat seri?

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

vlastomenn
Napísal: Ned Mar 25, 2012 5:38 pm 
moderátor
moderátor
odborný poradca
odborný poradca
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 23

Poďakoval: 105 x
Obdržal: 203 x
meno a priezvisko: Vlastimil Lunter
vek: 34
cvičím: 16r.
váha: 87kg
výška: 171cm
boy1997 píše:
dakujem opasok som nepoužil lebo v posilke nieje opasok ktorý by som okolo svojho tenkeho trupu vedel zapnuť bez toho aby som tam robil nové dierky , a ked cvičím nohy tam mozem robiť aj leg press a potom predkopavanie? kolko asi mam dat seri?

Choj podla programu a opasok si kup neoprenovy ten si nastavis podla svojich potrieb je na suchy zips! Vzdy daj prvy prednozovak pripravi stehna dokonale na trening a vyvaruje pred zranenim.

Podpis autora:

Podporu a rady cez súkromné správy neposkytujem !!! Na to tu slúži fórum. Ďakujem za pochopenie.

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 4 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia