• FACEBOOK
  • AZET klub
Diskusné fórum zamerané na kulturistiku , fitness , silové športy a bojové umenia
Posledná návšteva Sob Apr 28, 2012 10:14 pm Aktuálny čas je Sob Apr 28, 2012 10:14 pm

Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 8 ] 
Autor Správa
Metalhead
 Predmet príspevku: Ako začať?
Napísal: Pon Okt 04, 2010 12:43 am 
nemluvna
nemluvna
Obrázok užívateľa

Poďakoval: 1 x
Obdržal: 0 x
vek: 16
pohlavie: muž
cvičím: menej ako 1r.
váha: 60kg
výška: 179cm
sponzora: nemám
Nazdar,
som 16 ročný chalan čo sa práve rozhodol začať s posilkou. Postavu vám opisovať snáď nemusím. Klasický pubertálny vychtlík. Momentálne mám 61kg a 179 cm. Mojím cieľom je nabrať na váhe (ale 10 kíl) a zároveň sa vyrysovať do 9 mesiacov (má to byť prekvapenie pre priateľku, lebo som až do konca júna v Kanade). Nie zas nejak moc ako profesionálny kulturisti. Stačilo by mi trocha. Posilovaniu môžem venovať maximálne 6 hodín týždenne.
Chcel by som vás teda požiadať o radu ohladom tréningového plánu, aké cviky cvičiť, ako dlho, s hruba akou záťažou a také tie podobné informácie, ktoré by mal vedieť každý začiatočník.
Ďakujem

P.S.: Chem sa vás ešte opýtať na kreatín, proteíny a ďalšie doplnky. Aký je váš názor na ne? Riziko alebo nie?

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

aNs_
 Predmet príspevku: Re: Ako začať?
Napísal: Pon Okt 04, 2010 1:56 pm 
tlčhuba
tlčhuba
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Poďakoval: 11 x
Obdržal: 27 x
vek: 19
cvičím: 3r.
váha: 85kg
výška: 175cm
tak v prvom rade sa zameraj na stravu ... to zname väcsi prijem bielkovin 2-3 kg na 1kg telesnej hmotnosti... a cvicit hlavne nie kazdy den musis v tom mat system treba aj oddychovat a neboj za 9 mesiacov nebudes ako kulturista

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

papagiorgo
Napísal: Pon Okt 04, 2010 2:14 pm 
tlčhuba
tlčhuba
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 1484

Poďakoval: 86 x
Obdržal: 133 x
meno a priezvisko: Jozef Petrík
vek: 34
cvičím: 8r.
váha: 95kg
výška: 180cm
najoblubenejšia značka doplnkov: aminostar
aNs_ píše:
bielkovin 2-3 kg na 1kg telesnej hmotnosti...

zaujimavý preklep

Podpis autora:

Pozor zmena administrátora !!! V prípade potreby kontaktujte nového administrátora : Fitpotreby.sk

|^^^^^^^^^^^)\\
| ..fitpotreby.sk.. ||'""|""\____
| _____________l ||__|_|____|
(@!)!(@)"""""**|(@) (@)**|(@)
Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

papagiorgo
Napísal: Pon Okt 04, 2010 2:26 pm 
tlčhuba
tlčhuba
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 1484

Poďakoval: 86 x
Obdržal: 133 x
meno a priezvisko: Jozef Petrík
vek: 34
cvičím: 8r.
váha: 95kg
výška: 180cm
najoblubenejšia značka doplnkov: aminostar
keby sme ti mali pisat vsetko co a ako , boli by sme tu týzde

skus si napr. kuknut tuto knihu : teenegeri v posilovni

a aj ostatne knihy vo fore e-knihy

hlavne na zaciatku vela studuj , musis si osvojit zaklady stravy,treningou pre zaciatocnikov a pod ...

zakladom je kvalitna strava a trening . zacni pekne pomaly s cvikmi s vlastnou vahou tela / kliky ,hrazda,brusaky / aby sa telo pripravilo na zataz s cinkami . po nejakom mesiaci dvoch postupne mozes prejst na cinky , ale s malými vahami .

zakladom pri priberani stale zostane kvalitna strava , bez nej nepriberes . a ked to chcs nasledne zrysovat , musis priprat aspon 5-10 kil k tým 10 co planujes , kedze pri rysovani budes zase stracat

Podpis autora:

Pozor zmena administrátora !!! V prípade potreby kontaktujte nového administrátora : Fitpotreby.sk

|^^^^^^^^^^^)\\
| ..fitpotreby.sk.. ||'""|""\____
| _____________l ||__|_|____|
(@!)!(@)"""""**|(@) (@)**|(@)
Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

aNs_
Napísal: Pon Okt 04, 2010 2:37 pm 
tlčhuba
tlčhuba
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Poďakoval: 11 x
Obdržal: 27 x
vek: 19
cvičím: 3r.
váha: 85kg
výška: 175cm
papagiorgo píše:
aNs_ píše:
bielkovin 2-3 kg na 1kg telesnej hmotnosti...

zaujimavý preklep

a ups :D:D hadam to pochopil spravne to ma byt 2-3g na 1 kg hmotnosti ...

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

Metalhead
Napísal: Pon Okt 04, 2010 4:39 pm 
nemluvna
nemluvna
Obrázok užívateľa

jasné že pochopil :D ako by som asi žral denne 180 kg bielkovín? :D
vďaka za rady :)

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

FitPotreby.sk
Napísal: Pon Okt 04, 2010 4:50 pm 
Boss
Boss
sponzor webu
sponzor webu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 0

Poďakoval: 124 x
Obdržal: 77 x
Metalhead píše:
Nazdar,
som 16 ročný chalan čo sa práve rozhodol začať s posilkou. Postavu vám opisovať snáď nemusím. Klasický pubertálny vychtlík. Momentálne mám 61kg a 179 cm. Mojím cieľom je nabrať na váhe (ale 10 kíl) a zároveň sa vyrysovať do 9 mesiacov (má to byť prekvapenie pre priateľku, lebo som až do konca júna v Kanade). Nie zas nejak moc ako profesionálny kulturisti. Stačilo by mi trocha. Posilovaniu môžem venovať maximálne 6 hodín týždenne.
Chcel by som vás teda požiadať o radu ohladom tréningového plánu, aké cviky cvičiť, ako dlho, s hruba akou záťažou a také tie podobné informácie, ktoré by mal vedieť každý začiatočník.
Ďakujem

P.S.: Chem sa vás ešte opýtať na kreatín, proteíny a ďalšie doplnky. Aký je váš názor na ne? Riziko alebo nie?

ak dodrzis zakladne pravidla, tak tych 10kg by nemal byt problem do 6tich mesiacov
strava - kvalitna 5x denne minimalne a zamerana na vysoky prisun bielkovin a sacharidov
spanok - kvalitny spanok je v Tvojom veku nenahraditelny - regeneracia aspon 9hod
cvicenie - zacni velmi zlahka, nastuduj si kyneziologiu aby si sa nezranil, cvic zakladne silove cviky a necvic do umoru bud v posilke max 50min, v posilke musis minut menej energie ako si pocas dna prijal

doplnky vyzivy v Tvojom veku vobec nepotrebujes. jedine, ze by sa Ti naozaj nepodarilo beznym sposobom pribrat za tych 6 mesiacov ani kilo
potom by som asi zacal na Tvojom mieste hladat alternativu, ako zvysit prisun bielkovin, resp. najst spravny pomer bielkovin a sacharidov - nejaky gainer

Za tento príspevok autora

FitPotreby.sk

poďakoval uživateľ

Metalhead

Podpis autora:

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

Metalhead
Napísal: Štv Okt 07, 2010 4:57 am 
nemluvna
nemluvna
Obrázok užívateľa

vďaka za nápomocnú odpoveď...problém je, že som momentálne v kanade a rodina u ktorej bývam žije na strave typu "pondelok donáška pizze, utorok fast food, streda niečo doma navarené" a podobne...pochybujem, že by mali čas variť mi pravidelne vyváženú stravu...ja sám tu mám času bohužiaľ málo pretože tu chodím do školy ( a to vám poviem, že to nieje zrovna najlahšie sa učiť po
anglicky ) takže padá možnosť, že by som si varil sám...preto sa chcem opýtať na viac informácii ohľadom toho gainera...aký máte odskúšaný, dávkovanie, čas užitia a podobne....ako som napísal vyššie v posilovaní som absolútny nováčik....

za odpovede ďakujem

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 8 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť