Tu uverejnené rozhovory je povolené kopírovať na iné webstránky výhradne s uvedením zdroja BODYBUILDING-FORUM.SK . Môžete samozrejme komentovať ale poprosím slušnou formou. V tejto kategórii je povolené témy zakladať iba adminovi, nakoľko sú to exluzívne a nikde nepublikované rozhovory. Je zakázané sem vkladať akékoľvek iné rozhovory skopírované z iných webstránok!!! Ďakujeme za pochopenie.
Poďakoval:89 x Obdržal:140 x meno a priezvisko: Jozef Petrík vek: 34 pohlavie: muž cvičím: 8r. váha: 95kg výška: 180cm najoblubenejšia značka doplnkov: aminostar sponzora: nemám
Ahoj Rado . Na začiatok ťa poprosím o stručné predstavenie sa , keďže doteraz si bol v kulturistike úplne neznámy ....
Moje meno je Radoslav Filip , bývam v Ľubici ( dedina pri Kežmarku ) , mám 20 rokov A som študentom vysokej školy bezpečnostného manažérstva v Košiciach .
Veľa kulturistov pred ich začiatkami v posilovni skúšalo aj iné športy ... Ako to bolo u teba ?
U mňa to bolo podobne , skôr som sa venoval športom ako je parkour , gymnastika , skateboarding , snowboarding , samozrejme všetko bolo na amatérskej úrovni , nič súťažne ... Som skôr taký samouk .
Aké boli tvoje úplné začiatky ? Či už z hľadiska podmienok na tréning , čerpania informáciíí atd ...
Podmienky na tréning mám skoro stále rovnaké , fitness centrum v Ľubici navštevujem už skoro 6 rokov . Informácie som čerpal prevažne z internetu a to robím stále , poprípade som si nechal poradiť od druhých ľudí . Čiže všetko skúšam na vlastnej koži a stále sa učím nove veci .
Ako dlho sa venuješ cvičeniu ? Kto ťa k tomu priviedol ?
Cvičeniu sa venujem už skoro 6 rokov , ale na „ profesionálnej úrovni “ 2 a pol roka. v úvoduovkách preto , lebo dovtedy som nemal stravu ani nič a teraz dbám na stravu a na poriadny tréning .
Kedže si na súťažnej scéne uplný začiatočník , ťažko hovoriť o nejakej tvojej kariére . Tento rok si však absolvoval svoje prvé dve súťaže hneď po sebe ... Povedz nám aké súťaže to boli a ako si sa umiestnil .
No , áno som amatér . Tento rok som absolvoval svoje prvé súťaže a to boli majstrovstvá Slovenska juniorov v Beckove , kde som sa umiestnil v kategórií do 80kg na prvom mieste a druhá súťaž a deň na to , bola v Košiciach a to boli majstrovstvá Slovenska mužov , kde som sa v kategórií klasická kulturistika do 175cm umiestnil taktiež na prvom mieste Okrem toho som sa pobil aj o absolútneho víťaza , kde som sa umiestnil na treťom mieste .
S akými pocitmi a očakávaniami si odchádzal na svoju prvú súťaž ?
Hlavne s pocitmi nervozity a hladu, bol som vzrušený ako to bude prebiehať , lebo v hlave som si to nejako predstavoval už vopred . Pravdupovediac , neočakával som takéto úspechy , aké som dosiahol .
O pocitoch po vyhlásení je asi zbytočné hovoriť , keďže si obidve svoje prvé súťaže absolvoval so zlatým ziskom , ale predsa nám ich skús popísať . V čom vidíš príčinu svojich úspechov ?
Príčinu svojich úspechov vidím hlavne v svojej hlave , vraveli mi , že nezosekám nohy , potom že sa na to vykašlem a takéto rôzne veci , ale ja som mal predstavy iné , ktoré som aj zrealizoval . A ďalšia príčina mojich úspechov spočíva v tom , že som strašne ambiciózny a trénoval som fakt do vyčerpania a venoval tomu , svoje všetky peniaze a celý svoj čas .
Ak dovolíš , vrátim sa pár otázkami k tohoročným majstrovstvám slovenska v košiciach . Povedz nám ako vyzerá kompletná súťažná príprava majstra slovenska od tréningu , cez stravovanie , diétu až po suplementáciu ...
Čím by som začal . Asi tréningom , ten nemením počas celého roku , stále sa sústredím na váhy , ale zasa ani prevedenie aby nebolo zle . Skúšal som rôzne tréningy - dorianov , medvediu rutinu, ale myslím, že každému iné zaberá a mne dobre zaberá , keď cvičím split , ale podľa pocitu , či mám dosť , alebo nie . Stravovanie v objeme som v živote neriešil , žiadne rátanie , len jesť a jesť... Ja sa práveže ešte musím kontrolovať , keďže mam tendenciu rýchlo naberať , ale na nesprávnych partiách ako sú boky , brucho ... V objeme klasika , veľa sacharidov . V diéte robím sacharidové vlny , tie som skúšal aj mimo súťaži a stále dobre zaberajú . Zo suplementov stále konzumujem proteíny , nemám niečo čo používam stále , skôr experimentujem a skúšam . V diéte som bral spalovače , arginin , strašne veľa aminokyselín , BCAA a občas aj nejaký NO stimulant .
Keď už stojíš na pódiu , čo sa ti preháňa hlavou ? Vnímaš aj konkurenciu okolo seba alebo sa sústredíš výhradne na svoj výkon ?
Na pódiu si konkurenciu vôbec nevšímam , dokonca ani v rozcvičovni . Sústredím sa len na seba . Ešte pred súťažou ma niektorí známi chceli postrašiť , alebo potlačiť v pred tým , že mi vraveli akí sú moji súperi pripravení , ale pravdupovediac ma to nikdy nezaujímalo .
Ako vieme , nemáš svojho trénera ... Pomáhal ti niekto so zostavením choreografie zostavy a celkovo s prípravou ?
Máš pravdu , trénera nemám , zostavu som najprv spravil s majiteľom klubu ŠK Galaxy Poprad , Jozefom Andreom . On mi poradil ako by som to mal predvádzať . Pravdupovediac som ju nemal ani čas trénovať , takže na konci to tak vyzeralo trošku , že to dopadne katastrofálne , ale myslím , že výsledok nebol až taký hrozný...Som taký tanečný typ , takže by som nemal problém ani improvizovať . Ešte mi so zostavou pomohol trošku aj Dávid Oravec ( víťaz Beckov nad 80kg ) . Pózovanie som riešil taktiež s „trénerom “ z Galaxy Poprad , plus čo som doma pózoval pred zrkadlom .
Povedz nám aká je tvoja súťažná federácia . Prezraď nám aj kde trénuješ a či máš nejakého stáleho sparinga .
Moja súťažná federácia je SAKFST , trénujem prevažne v Ľubici , keď som na internáte , tak v Košiciach , ale tam som len polovicu týždňa . Niekedy som mal stáleho sparinga , teraz ku koncu asi 3 týždne pred súťažami som trénoval s Dávidom Oravcom , ale inak viacmenej trénujem sám .
Za ktorý klub súťažíš ?
Ako som už spomenul za klub ŠK Galaxy Poprad .
Ako vieme , vysokoškoláci a obzvlášť nezamestnaní to majú veľmi ťažké z hľadiska financíí . Ako je to u teba ? Pomáha ti niekto finančne ?
To je samozrejmé , že je to veľmi náročné na financie , ani radšej nepočítam koľko ma vyšla príprava . Nebyť mojej mamky , tak by som asi ťažko obstal , keďže nemám žiaden prijem , ani brigádu .
So sponzormi to je v dnešnej dobe veľmi ťažké , najmä ked si iba začiatočník . Keby si ťa náhodou niekto chcel všimnúť aj napriek tomu , čo by si mu odkázal ? Prečo investovať práve do teba ?
Myslím, že výsledky hovoria za všetko... Takže by som mu odkázal , že určite by som ho nesklamal . Myslím , že hlavne na tích mužoch som ukázal , že aj napriek tomu , že som mladý , toho ešte veľa dokážem a so sponzorom by toho bolo určite aj viac .
Určite sa nenahneváš , keď sa trocha povenujem aj tvojmu súkromiu ... Povedz nám niečo o tvojej rodine , škole atd ...
V skratke , som najmladší z troch detí . Mám dve sestry , jedna sa volá Lenka (28r.) , druhá Lucia (23r.) , otec Jozef má 55 rokov a mama Eva 50 rokov . Otec je bývalý kulturista , 3x majster Slovenska , 1x majster ČSSR , ale paradoxom je to , že tomuto športu sa venujem sám. Mám ukončenú Strednú Priemyselnú školu v Poprade , teraz študujem na Vysokej škole bezpečnostného manažérstva v Košiciach .
Teraz by som sa povenoval nejakým tvojim záľubám a koníčkom . Čomu sa venuješ vo voľnom čase ?
Vo voľnom čase sa venujem hlavne kulturistike , čiže nemám voľný čas . Ale určite ak sa nejaký nájde tak sú to priatelia . Ešte k mojím záľubám patria mobilné telefóny a celkovo elektronika .
Ako všetci dobre vieme , „ železný šport „ na profi úrovni sa nezaobíde bez suplementácie . Povedz nám niečo o tvojich obľúbených značkách a kontrétnych produktoch ...
Nemám obľubenú značku ale celkom sa mi pozdáva pre niekoho menej známa značka BEST NUTRITION , kvôli jej cenovej dostupnosti . Konkrétne produkty proteíny , aminá , BCAA , nejaké pumpy , argininy , niekedy aj tribulus .
Čitatelia by mi neodpustili , keby som sa ťa neopýtal na otázku , ktorú veľa kulturistov nemajú radi ... Tvoje miery súťažné ako aj objemové a samozrejme maximálne výkony .
Zrejme aj ja patrím medzi nich a nemám to rád , keď sa ma to niekto pýta . Ale tak nepoteším vás , keďže ja som z tých čo sa nerád meria a neskúšam veľmi maximálne výkony . Ale tak biceps v objeme 45cm , stehno v objeme 74cm , hrudník netuším , pás niečo cez 95cm v objeme , váha tak 100kg . Súťažne miery: biceps 42cm cca , váha 76 , pás 75 ... Váhy: drepy 6 x 160 kg , mŕtvy ťah 1 x 200 kg ( s rezervami ) - skôr na konci pyramídy , benchpress 8 x140 kg s pomocou , bicepsový zdvih s veľkou tyčou 8 x 60kg .
Neoddelitelnou súčasťou prípravy je aj spravovanie . Varíš si sám ? Aké jedlá máš rád v objeme aj v diéte ?
Spravujem si dni sám , poviem mame čo ma nakúpiť a mäso varím ja , ona skôr keď tak pripravuje len cestoviny a ryžu . Keď som bol na internáte tak som si všetko sám pripravoval . Každý deň som si počítal koľko čoho mam zjesť a nemám rád , ak je niečo stále rovnaké , tak som sa snažil to stále meniť , takže som sa v diéte dosť napočítal tých hodnôt .
Môžeš nám povedať tvoj aktuálny tréningový rozpis ?
Ako vnímaš ty pojem kulturistika ? čo pre teba znamená ? Čo pozitívne ti dala do života ?
Pre mňa to znamená životný štýl a nie len šport . Kulturistika mi dala veľa pozitívneho a tým najhlavnejším je asi pevná vôľa a odriekanie sa .
Myslím že naši čitatelia sa mali možnosť o tebe dozvedieť dosť zaujímavého , preto by si nám ešte mohol povedať niečo o svojich športových plánoch ... Máš už naplánovanú nejakú daľšiu súťaž ? Kam to chceš dotiahnuťv kulturistike ?
Plány určite ešte nemám , teraz trošku objemovku pôjdem a uvidíme podľa financií a podľa formy aká bude . No určite chcem isť na to postupne , majstrovstvá európy , majstrovstvá sveta a raz určite aj niečo v amerike , Arnold classic napr .
A súkromné plány ? Čím sa plánuješ živiť v budúcnosti ? Bude to trénerstvo alebo ničo podobné ?
Áno , chcel by som si privyrábať ako tréner , poprípade otvoriť fitness centrum . Možno si spravím len trénersky kurz a budem nakoniec pokračovať v škole a budem policajtom . To sa ešte uvidí , nerád si plánujem ďalekú budúcnosť .
Moja predposledná otázka sa bude týkať používania , resp. zneužívania steroidov v tomto športe... Čo si myslíš o pubertiakoch , ktorí poriadne nevedia čo je kreatín a poškuľujú po anabolikách ?
Toto je osobitná kategória , možno keby mali viac informácií o týchto veciach . Zakázané ovocie ich najviac láka , aj napriek tomu , že nevedia do čoho idú , ale každý je strojcom vlastného šťastia . Myslím si , že viac informácií o steroidoch by znížilo počet tých pubertiakoch , ktorí to zneužívajú .
Na záver máš priestor čokoľvek komukoľvek odkázať , poďakovať alebo doplniť o sebe , čo by mali o tebe čitatelia vedieť ...
Chcel by som poďakovať mojej najlepšej mamke , mojím sestrám bez ktorích by som tieto úspechy určite nedosiahol , ďalej by to boli moji kamaráti Valter Dinda , Matúš Tokarčík , Dávid Oravec a mnoho ďalších ľudí , ktorí ma podporovali počas prípravy na tieto súťaže . Ešte raz veľké
Podpis autora:
Pozor zmena administrátora !!!V prípade potreby kontaktujte nového administrátora :Fitpotreby.sk
Bydlisko: Martin Poďakoval:156 x Obdržal:256 x meno a priezvisko: Vlastimil Lunter vek: 35 pohlavie: muž cvičím: viac ako 20r. váha: 87kg výška: 171cm sponzora: nemám
Ocenujem hlbku tohoto pretekara co je velke plus.
Podpis autora:
Na súkromné správy nereagujem !!!
Podporu a rady cez súkromné správy neposkytujem !!! Na to tu slúži fórum. Ďakujem za pochopenie.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
Reklama
Zaujímavé odkazy | súvisiace s kulturistikou a fitness
Silový trojboj Holohlavy • Powerlifting Teškovice • Power Lifting Giraltovce • Arspiman Club • Fitness, Kulturistika, K2 Indoor Walking pro ženy • StrongWeb • Marek Borovský • Osobní trenér Praha • Tréningový plán • Tréning a tréningový plán pre každého • Trénink a tréninkový plán pro každého • Slovakmuslemen •
Ostatné odkazy
optimalizace PageRank.cz • Začněte vydělávat peníze s INVIA.CZ • Katalog odkazů a firem TopLink • Zdraví a sport • Contraco.cz - katalog stránek • YYY.sk - katalog • Český katalog stránek • CZIN.eu • kulturistika • Zpětné odkazy • katalog TopLinks.cz