banner
Diskusné fórum na tému:
Kulturistika, Posilňovanie, Fitness, Silové športy a bojové umenia
Posledná návšteva 04 Aug 2016, 13:11 Aktuálny čas je 04 Aug 2016, 13:11
banner powerhouse banner particle peptides

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
boy1997
 Predmet príspevku: trening nezaťažujúci chrbticu
Napísal: 25 Mar 2012, 18:07 
kecal
kecal
Obrázok užívateľa

Obrázky: 2

Poďakoval: 6 x
Obdržal: 0 x
Vek: 15
Pohlavie: muž
Cvičím: menej ako 1r.
Hmotnosť: 55kg
Výška: 176cm
najobľúbenejšia značka doplnkov: aminostar
Sponzora: nemám
čaute chcel by som vás poprosiť či by nekdo nevedel alebo nemal nejaky tréning ktorý nezaťažuje chrbticu?
cvičil som asi 9 týždnov vlastomenov objemovy full body ten prvy a asi 2 týždne ten druhy.
Neviem ale čítal som že sa nemaju robiť normálne drepy lebo strašne tažia tu chrbticu a neviete ci su menej zaťažujuce hacken drepy?
A potom so este nekde vydel ze ani mrtvy tah sa nema robit ale neviem.dakujem a okrem toho mam skoliozu

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

silvo
 Predmet príspevku: Re: trening nezaťažujúci chrbticu
Napísal: 25 Mar 2012, 18:23 
moderátor
moderátor
trener
trener
odborný poradca
odborný poradca
Obrázok užívateľa

Obrázky: 23

Poďakoval: 231 x
Obdržal: 926 x
Vek: 36
Cvičím: viac ako 20r.
Trénerské licencie: Tréner 1.stupňa v kulturistike, fitness a silovom trojboji
Hmotnosť: 94kg
Výška: 171cm
boy1997 píše:
čaute chcel by som vás poprosiť či by nekdo nevedel alebo nemal nejaky tréning ktorý nezaťažuje chrbticu?
cvičil som asi 9 týždnov vlastomenov objemovy full body ten prvy a asi 2 týždne ten druhy.
Neviem ale čítal som že sa nemaju robiť normálne drepy lebo strašne tažia tu chrbticu a neviete ci su menej zaťažujuce hacken drepy?
A potom so este nekde vydel ze ani mrtvy tah sa nema robit ale neviem.dakujem a okrem toho mam skoliozu

Co sa tyka chrbtice da sa dat pozor ako trenujes ale to sa nedozviem cize ani boh nevie ako prevadzas drep a jednoznacne mrtvolu nerob. Predpokladam ze si ani opasok nepouzil vsak? keby som ta mal pod dozorom osobne ver tomu ze vsetko je v poriadku. Pri drepe zohrava ulohu postoj a drzanie tela a samozrejme aj vyska cloveka pripadne dlzka noh k trupu. To znamena cim je clovek vyssi je tam vacsi problem z technikou a zatazenim chrbtice a rovnako pri jedincovi z dlhsimi nohami k pomere trupu toto vsetko sa da kompenzovat podlozkou pod paty ale nemusi to byt vsetko. Toto je problematika ktorou je najlepsie odborne oko a dohlad osobne na treningu nie dopisovanie. Hacken drepy mozu byt prospesne ale nemusia byt a nie je to zakladny cvik a ako som sa zmienil ze nie je prospesny moze velmi poskodit kolena. Si zaciatocnik cize nadkolenie a celkove svalstvo stehien je slabo vyvynute tak to nedoporucujem. Daj leg pres je to najbezpecnejsia volba. Tak isto ako vsade neprepinat v kolenach pri vystreni noh cize nie uplne do vystrenia inac vsetka vaha sa prenasa do kolien svalstvo stehien sa uvolni co ma za nasledok znicenie kolien a klbov bedrovych ktore sa prejavia casom bolestami.

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

boy1997
Napísal: 25 Mar 2012, 18:27 
kecal
kecal
Obrázok užívateľa

Obrázky: 2

Poďakoval: 6 x
Obdržal: 0 x
Vek: 15
Cvičím: menej ako 1r.
Hmotnosť: 55kg
Výška: 176cm
najobľúbenejšia značka doplnkov: aminostar
dakujem opasok som nepoužil lebo v posilke nieje opasok ktorý by som okolo svojho tenkeho trupu vedel zapnuť bez toho aby som tam robil nové dierky , a ked cvičím nohy tam mozem robiť aj leg press a potom predkopavanie? kolko asi mam dat seri?

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

silvo
Napísal: 25 Mar 2012, 18:38 
moderátor
moderátor
trener
trener
odborný poradca
odborný poradca
Obrázok užívateľa

Obrázky: 23

Poďakoval: 231 x
Obdržal: 926 x
Vek: 36
Cvičím: viac ako 20r.
Trénerské licencie: Tréner 1.stupňa v kulturistike, fitness a silovom trojboji
Hmotnosť: 94kg
Výška: 171cm
boy1997 píše:
dakujem opasok som nepoužil lebo v posilke nieje opasok ktorý by som okolo svojho tenkeho trupu vedel zapnuť bez toho aby som tam robil nové dierky , a ked cvičím nohy tam mozem robiť aj leg press a potom predkopavanie? kolko asi mam dat seri?

Choj podla programu a opasok si kup neoprenovy ten si nastavis podla svojich potrieb je na suchy zips! Vzdy daj prvy prednozovak pripravi stehna dokonale na trening a vyvaruje pred zranenim.

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 4 ] 

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia