banner
Diskusné fórum na tému:
Kulturistika, Posilňovanie, Fitness, Silové športy a bojové umenia
Posledná návšteva 04 Aug 2016, 13:37 Aktuálny čas je 04 Aug 2016, 13:37
banner powerhouse banner particle peptides

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 6 ] 
Autor Správa
FitPotreby.sk
 Predmet príspevku: Prekompenzácia
Napísal: 13 Apr 2011, 14:26 
Boss
Boss
sponzor webu
sponzor webu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 0

Poďakoval: 300 x
Obdržal: 730 x
Stretol sa už niekto z vás v kulturistike alebo pri posilňovaní s pojmom PREKOMPENZÁCIA?

Je to v súvislosti so stravovaním, preto som to dal do tejto oblasti tém.

Podpis autora:

Čisté jednozložkové prípravky - AminoMax - dostupné čaro úspechu » teraz za uvádzacie ceny -20%

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

whoo
 Predmet príspevku: Re: Prekompenzácia
Napísal: 13 Apr 2011, 17:52 
tlčhuba
tlčhuba
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu
Obrázok užívateľa

Obrázky: 20

Poďakoval: 45 x
Obdržal: 102 x
Vek: 23
Pohlavie: muž
Cvičím: 2r.
Hmotnosť: 95kg
Výška: 184cm
najobľúbenejšia značka doplnkov: nemam favorita
Sponzora: nemám
FitPotreby.sk píše:
Stretol sa už niekto z vás v kulturistike alebo pri posilňovaní s pojmom PREKOMPENZÁCIA?

ja som sa s tym stretol prvykrat dnes a to v tvojom prispevku tu: viewtopic.php?f=106&t=1220&view=unread#unread
a nebolo to o stravovani, ale o telesnej kondicii. teda neviem ci si to cital aj ty tu je urivok z toho co to ta prekompenzacia je:

Každý tréning vychádza zo skutočnosti tzv. prekompenzácie.
Predstavme si, že naša kondícia je na hodnote 100%. Po tréningu sme zničení - naša
kondícia je na úrovni povedzme 20%! To je pre organizmus šok. Spamätáva sa z
neho a snaží sa mu do budúcna predísť. To znamená, že telo sa zregeneruje nie na
pôvodných 100%, ale na 110%, teda o niečo viac. Tento okamih, trvajúci niekedy
len 24 hodín, sa nazýva fázou prekompenzácie. Ak v tomto okamihu príde nový
dostatočne tvrdý tréning, celý cyklus sa opakuje a naša celková kondícia pozvoľna
narastá.

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

FitPotreby.sk
Napísal: 14 Apr 2011, 12:09 
Boss
Boss
sponzor webu
sponzor webu
Obrázok užívateľa

whoo píše:
FitPotreby.sk píše:

ja som sa s tym stretol prvykrat dnes a to v tvojom prispevku tu: https://bodybuilding-forum.sk/viewtopic. ... ead#unread
a nebolo to o stravovani, ale o telesnej kondicii. teda neviem ci si to cital aj ty tu je urivok z toho co to ta prekompenzacia je:

Každý tréning vychádza zo skutočnosti tzv. prekompenzácie.
Predstavme si, že naša kondícia je na hodnote 100%. Po tréningu sme zničení - naša
kondícia je na úrovni povedzme 20%! To je pre organizmus šok. Spamätáva sa z
neho a snaží sa mu do budúcna predísť. To znamená, že telo sa zregeneruje nie na
pôvodných 100%, ale na 110%, teda o niečo viac. Tento okamih, trvajúci niekedy
len 24 hodín, sa nazýva fázou prekompenzácie. Ak v tomto okamihu príde nový
dostatočne tvrdý tréning, celý cyklus sa opakuje a naša celková kondícia pozvoľna
narastá.

mas pravdu, ale v suvislosti so stravou, som prekompenzaciu nikde na weboch nenasiel

Podpis autora:

Čisté jednozložkové prípravky - AminoMax - dostupné čaro úspechu » teraz za uvádzacie ceny -20%

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

FitPotreby.sk
Napísal: 14 Apr 2011, 12:19 
Boss
Boss
sponzor webu
sponzor webu
Obrázok užívateľa

S pojmom prekompenzácia som sa v súvislosti s posilňovaním a kulturistikou stretol už veľmi dávno. Našiel som to ako návod na nabratie svalovej hmoty v niektorom kulturistickom časopise a mohlo to byť niekedy v roku 1991 až 92.
V podstate išlo o to ubrať organizmu jeden druh zložky v strave na minimum (napr. bielkoviny) a zase druhý zdroj zvýšiť na maximum (napr. sacharidy). Tento stav by mal trvať dostatočne dlhý čas na to aby si organizmus pomaly zvykol na to, že má nedostatok bielkovín a začal s týmto nedostatkom nejak pracovať. Keď už by mal byť organizmus zvyknutý, že nemá bielkovín koľko by potreboval, resp. že nemá bielkoviny takmer žiadne, vtedy nastane zlom a vymeníme zložky v potrave. Takže nasadíme zase veľké množstvo bielkovín a potlačíme, čo najviac sacharidy. Tu by mal organizmus dostať šok z tej náhlej zmeny a reagovať na to pravdepodobne zvýšeným ukladaním bielkovín do svalov alebo nejak tak podobne.

Takže ak niekto z vás niekde narazí na tento spôsob zvýšenia svalovej hmoty, dajte nám ostatným o tom prosím vedieť.

Podpis autora:

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

milankos512
Napísal: 15 Apr 2011, 18:27 
tlčhuba
tlčhuba
člen BB-F VIP clubu
člen BB-F VIP clubu

Poďakoval: 70 x
Obdržal: 52 x
Meno a priezvisko: Milan Badinský
Vek: 18
Cvičím: 4r.
Hmotnosť: 85kg
Výška: 172cm
najobľúbenejšia značka doplnkov: nemam favorita
FitPotreby.sk píše:
S pojmom prekompenzácia som sa v súvislosti s posilňovaním a kulturistikou stretol už veľmi dávno. Našiel som to ako návod na nabratie svalovej hmoty v niektorom kulturistickom časopise a mohlo to byť niekedy v roku 1991 až 92.
V podstate išlo o to ubrať organizmu jeden druh zložky v strave na minimum (napr. bielkoviny) a zase druhý zdroj zvýšiť na maximum (napr. sacharidy). Tento stav by mal trvať dostatočne dlhý čas na to aby si organizmus pomaly zvykol na to, že má nedostatok bielkovín a začal s týmto nedostatkom nejak pracovať. Keď už by mal byť organizmus zvyknutý, že nemá bielkovín koľko by potreboval, resp. že nemá bielkoviny takmer žiadne, vtedy nastane zlom a vymeníme zložky v potrave. Takže nasadíme zase veľké množstvo bielkovín a potlačíme, čo najviac sacharidy. Tu by mal organizmus dostať šok z tej náhlej zmeny a reagovať na to pravdepodobne zvýšeným ukladaním bielkovín do svalov alebo nejak tak podobne.

Takže ak niekto z vás niekde narazí na tento spôsob zvýšenia svalovej hmoty, dajte nám ostatným o tom prosím vedieť.

dosť brutálny spôsob naberania hlavne tá prvá časť hehe

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

strongcop
Napísal: 12 Aug 2011, 10:51 
nemluvna
nemluvna
Obrázok užívateľa

Poďakoval: 0 x
Obdržal: 0 x
Vek: 26
Cvičím: 11r.
Hmotnosť: 91kg
Výška: 174cm
Prekompenzácia je málo pužívaný termín... Skú Superkomenzácia

Linky príspevku:
Odkaz:
BBcode:
HTML:

Stránka 1 z 1 [ Príspevkov: 6 ] 

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia