Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Fórum končí

Prevádzka fóra bude ukončená 31.5.2025. Ďakujeme všetkým za pochopenie a Vašu priazeň.
forum@bodybuilding-forum.sk

Reklama

Rozhovory s českými a slovenskými kulturistami.
Pravidlá fóra: Tu uverejnené rozhovory je povolené kopírovať na iné webstránky výhradne s uvedením zdroja BODYBUILDING-FORUM.SK . Môžete samozrejme komentovať ale poprosím slušnou formou. V tejto kategórii je povolené témy zakladať iba adminovi, nakoľko sú to exluzívne a nikde nepublikované rozhovory. Je zakázané sem vkladať akékoľvek iné rozhovory skopírované z iných webstránok!!! Ďakujeme za pochopenie.
Používateľov profilový obrázok
By papagiorgo
Dnešný rozhovor venujem nádejnému začínajúcemu slovenskému " klasikovi " Tomášovi Čeľovskému ...

Na úvod ťa poprosím o predstavenie sa našim čitatelom

Volám sa Tomáš Čeľovský , mám 21 rokov a pochádzam z Prešova .

Kedy si začal posilňovať a prečo ?

Posilňovať som začal v 16 rokoch . Chcel som zmeniť svoju postavu hlavne preto , že som rýchlo vyrástol a bol som chudý , hoci aj vtedy bolo na mne vidieť trochu svalov , ale potrebovalo to objem . Keď som si na internete pozeral fotky cvičiacich ľudí , zapáčilo sa mi ako vyzerali a chcel som sa im podobať . Našiel som si nejaký idol a za tím som si išiel . Postupne som mal vyššie a vyššie nároky a takisto ani teraz nie som spokojný :a11
Obrázok............ Obrázok
Skúšal si pred kulturistikou aj iné športy ?

Ako väčšina chlapcov som hral futbal a hokej 3 roky .

Môžeš nám opísať tvoje začiatky ? kde ,ako, s kým , aké chyby si robil , odkial si čerpal info o strave , tréningoch ...

V mojich úplných začiatkoch mi radil môj strýko . S ním som asi pol roka trénoval v pivnici . Tak som prešiel na normálne fitko , kde sme posilňovali s kamarátmi . Vedomosti som čerpal z internetu a od cvičencov , ktorí mali už viac odcvičené a niečo som len tak odpozeral . Moja najväčšia chyba , ktorú ľutujem bola , že som necvičil nohy asi 2roky .

Kde a s kým momentálne trénuješ ? Venuje sa ti niekto ako tréner , príp.sparing ?

Momentálne striedam dve fitká v mojej blízkosti , záleží to od financií . Začiatkom tohto roku sa mi začal venovať pán M.Polák , ktorý má bohaté skúsenosti s cvičencami . On mi pomáhal s prípravou na moje prvé súťaže .
Obrázok...... Obrázok
Kedže sútazis iba rok , tvoja kariera sa iba začina rozbiehať . Uveď nám súťaže , ktoré si doteraz absolvoval

Moja prvá súťaž bola Veľká cena v Starej Ľubovni – muži . Druhá súťaž boli M-SR v Bratislave –muži a potom M-SR v Beckove – juniori . Tam som skončil na 5 mieste.Všetky súťaže boli v klasickej kulturistike .

Jednou zo súťaží boli aj majstrovstvá slovenska v bratislava 8.mája 2010 . Ako vnimaš ty sám fakt sa ti v kategorii klasickej kulturistiky nad 175 cm nepodarilo prebojovat do finále ? Bolo to velke sklamanie ?

Nebolo to veľké sklamanie . Viem , že tam boli lepší borci a mali viac tvrdo odcvičených rokov . Ja som si hlavne užíval tú skvelú atmosféru , na ktorú nikdy nezabudnem .

Určite aj ty sám uznáš , že konkurencia bola na velmi vysokej úrovni . Mal si prehlad už vopred , po boku koho budeš stáť ?

Mal som tak trochu prehľad . Vedel som hlavne o jednom borcovi ktorý trénuje v tom istom fitnes centre ako ja .
Obrázok............ Obrázok
A ťa môžem poprosiť , popíš nám celú tvoju prípravu na tuto sutaz od objemu až po détu ... stravu,tréningy,doplnky výživy,odvodňovanie

Nemal som nejaký extrémny objem . takže som veľa nemusel zhadzovať . Diétu som mal asi 4 mesiace . V strave nesmelo chýbať mäso , ryža a nejaké zdravé tuky . Čo sa týka doplnkov tak v príprave som si kúpil môj prvý proteín  a bcaa . Dovtedy som doplnky veľmi nekupoval . Jedol som hlavne mäso , ryžu , vajcia , tvarohy a občas som si kúpil keratín . 3 dni pred súťažami som pil do pol litra vody , dával som si vitamín C a draslík . Tréningy a všetko okolo prípravy som konzultoval s trénerom.

Túto súťaž musíš mať v čerstvej pamati , takže by si nemal mať problém opísať svoje očakávania a pocity , s ktorými si vystupoval na pódium ...

Vedel som, že sa očakáva účasť okolo 2200 ľudí . Nevedel som koľko to asi je , ale po príchode na pódium som to hneď zistil a bol to skvelý pocit ! Od súťaže som hlavne očakával to , aby som nabral nejaké skúsenosti a zistil , aké to je prezentovať sa pred ľuďmi . Na junioroch som bol viac sebavedomejší a bolo to aj vidno na prezentácií .

Podľa akých kritérií si si zostavoval zostavu ? Akú hudbu máš rád ?

Išlo hlavne o to , aby bola hudba výrazná a prebrala publikum . Volili sme najmä pózy v ktorých vynikli moje najlepšie partie . Hudba na ktorú som mal zostavu sa volá Rock od Akon-a . S choreografiou mi pomáhala moja priateľka , ktorá sa venuje tancu a taktiež môj tréner .
Čo bolo ako prvé , čo si urobil bezprostredne po skončení súťaže ?

Vypil som veľa vody a zjedol som kebab a pizzu . Bolo mi ale čudné , že som nemal chuť na sladkosti . Pažravosť na mňa prišla asi po troch dňoch .

Ak môžeš , popíš nám odhliadnuc od tvojho umiestnenia celkovú atmosféru , organizáciu podujatia , prípadne konkurenciu ...

Najlepšia organizácia a atmosféra bola na M-SR v Bratislave . Dúfam , že niečo podobné na Slovensku ešte bude . Zrazu som sa ocitol v blízkosti Havlíka , Solára a iných , ktorých som predtým videl len v televízii alebo na internete . Tiež som tam mal možnosť vidieť R.Colemana úplne z blízka ! Na to nikdy nezabudnem !
Obrázok...Obrázok...Obrázok...Obrázok...Obrázok
Ktoré doplnky patria medzi tvoje oblubené ? Kolko ta prižližne stála príprava na Bratislavu a ako sa ti darilo ju financovať ?

Tak obľúbené sú určite kvalitný proteín , bcaa a kreatín . Prípravu som nemal len na Bratislavu , ale aj na ďalšie dve súťaže . Určite som do toho nedal toľko peňazí ako iní , čo som počul... Keďže ma rodičia nemôžu 100% finančne podporovať , na doplnky som si musel tvrdo zarobiť sám a dal som do toho všetky moje posledné peniaze .

Kto je tvojim kulturistickým idolom : či už z našich alebo zahraničných ...

Idol nemám , ale ako kulturista sa mi páči Š.Havlík a showman K.Greene

Ktorú partiu považuješ za svoju silnú stránku a naopak za problémovú ?

Ta najlepšia partia ktorá vyniká sú ramená a chrbát . Problémové asi lýtka . Mám dlhé nohy , tak to chce ešte čas na poriadny objem .

Ak ti nebude robiť problém , prezrad nám svoje maximálne výkony a miery partíí ...

Maximálne výkony nemám a nerobím , zranenie nepotrebujem . Opakovania na bench dávam tak okolo 100Kg , hlboké drepy 120Kg . Nedávam veľké váhy , skôr sa sústredím na to , aby to ten sval preciťoval .
Obrázok.......Obrázok
Máš nejaké svoje oblubené a neoblúbené cviky ?

Obľúbený je bench a neobľúbený nemám , každý cvik mi dodáva silu .

Čo pre teba znamená pojem kulturistika vo všeobecnosti ?

Sú to hlavné dlhodobé pravidlá , ktoré by sa mali dodržiavať za cestou k úspechom .

Naučila ťa kulturistika niečomu ? Dala ti niečo do života okrem svalov a sily ?

Určite ma naučila to , že viem byť na seba sám prísny a tiež , že len časom , poctivou prácou a trpezlivosťou sa dostavia výsledky , na ktoré budeme hrdí .

Mohol by si nám prezradiť celý tvoj aktuálny tréningový rozpis ?

1.Tréning : Drep: 1x20,12,10,8,8,6,6,15 Predkop: 1x20,12,12,10,10 Rum. mŕtvy ťah:1x20,12,12,10,10 Zakop: 1x12,12,12,12 Lýtka: 1x15,12,10,10,10,8,8
2.Tréning : Hrudník- Tlak hore hlavou: 1x15,12,10,8,6,6 Bench: 1x15,12,10,8,6,4 Rozpažovanie hore hlavou: 1x12,10,10,8 Chrbát: Hrazda , Veslovanie: 1x12,10,8,8,6 Kladka zhora : 1x12,10,8,8
3.Tréning : Ramená- Tlak za hlavou: 1x15,12,10,8,8,6 Príťahy k brade: 1x12,10,10,8 Zadné-kladka: 1x12,10,10,8 Triceps- Tlak na úzko: 1x15,12,10,8,8,6 Francúzsky : 1x12,10,8,8 Biceps: Veľká činka : 1x12,10,8,8,6 Scottova lavička: 1x10,8,8,6
Obrázok...Obrázok...Obrázok
Ak môžem , opýtam sa ťa niečo zo svojho sukromia / škola, práca, rodina , priatelka /...

Tohto roku som ukončil Hotelovú akadémiu a chcel by som pokračovať na vysokej škole . Popri tom by som si chcel zohnať nejakú prácu , aby som si mohol dovoliť ešte lepšiu stravu a doplnky . Čo sa týka rodiny , som jedináčik . Priateľku mám a sme spolu 2 roky .

Prezradíš nám svoje športové plány do budúcnosti ?

Bol by som rád , keby som v živote robil niečo , čo súvisí so športom . Najradšej by som chcel byť tréner vo fitness centre . Kulturistika na Slovensku neuživí ani tých najlepších .

Pýtam sa každého , opýtam sa teda ak teba na tvoj súkromný názor na zneužívanie steroidov v športe . Čo vravíš na „deti“ ktoré poriadne nevedia čo je činka alebo proteín a uz ich to ťahá k anabolikám ?

Ja to radikálne odmietam , no je to každého osobná vec . Myslím si však , že mu to nedá takú disciplínu ako bez AS .

Ty si čerstvý príklad začínajúceho kulturistu , preto by som bol rád , aby si dal nejaké rady chalanom , ktorí zvažujú či súťažiť alebo nie ...

Na začiatku som na súťaženie ani nepomyslel . Keď som si však povedal , že mám disciplínu , čo sa týka stravy a cvičenia , ako kulturista a nesúťažím , bola by blbosť to nevyskúšať . Myslím si , že som urobil dobre a posunulo ma to ďalej . Takže chalanom , ktorí zvažujú či to skúsiť by som odkázal , že ak to naozaj chcú , nech do toho kľudne idú . Musia si však zvážiť , čo všetko sú ochotní tomu podriadiť , pretože až v príprave zažijú tú naozajstnú drinu a diéta dá tiež zabrať ! Kulturistika nie je len o dvíhaní činiek , ale aj o psychike a disciplíne .

Tu ti teraz poskytujem priestor doplniť , čo by mali o tebe naši čitatelia vedieť , prípadne niekomu čokolvek odkázať alebo za niečo podakovať ...

Treba byť hlavne trpezlivý a poctivý , výsledky sa určite dostavia ! Poďakovať sa musím mojej priateľke a rodine , ktorá trpela moje stavy v diéte a aj napriek tomu ma podporovali . Veľká vďaka patrí taktiež trénerovi , ktorý ma zasvätil do sveta kulturistiky a veľa ma naučil .

na zaver pridavam zopár fotiek nafotených 31.júla 2010 , teda aktuálna forma

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
za rozhovor pre náš web ďakujem Tomášovi Čeľovskému a prajem veľa úspechov v ďaľšej rozvíjajúcej sa kariere

Reklama

Reklama

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]