Súťažím od roku 2003, myslim si, že celkom úspešne až na 2súťaže, ktoré neboli medailové. Venujem sa trénerstvu a poradenstvu v Galante odkiaľ aj pochádzam.

Moje spomienky sú príjemné aj zábavné. Začínal som pomerne neskôr, okolo 20teho roku a to v našej domácej posilňovni – v pivnici, ktorá bola vybavená kladkou, hrazdou, stojanom na drepy, zakopávanie, predkopávanie a lavičkou na tlaky, ale neskôr som mal potrebu navštíviť fitnes centrum a zdokonaľovať sa. Moja strava bola čo mama navarila a nakúpené suplementy ako mega mass, creatin, protein. Pri cviční mi pomáhal kamarát. Neskôr, keď som už pracoval v Bratislave vo fitnes centre, tak som si povedal, že by som to mohol skúsiť súťažne a o rok som stál na pódiu.

Strava a tréningy sa líšia v tom, že v ,,objemovke“ okrem ryže a mäsa si dám aj ,,nedovolené“ jedlo – nanuky, sladké a McDonald. Čo sa týka tréningu je o tažších váhach a nižšom počte opakovaní, na rozdiel od diety, keď je strava upravovaná na vode a tréning je o vyššom počte opakovaní.
Môžeš v krátkosti prezentovať svoju celú súťažnú karieru ?
1.11.2003 Grand Prix Slovakia v kulturistike mužov, 14.ročník (Trnava - Slovensko) - 3.miesto
15.11.2003 Cena Dubnice (Dubnica nad Váhom - Slovensko) – 2. miesto
2.11.2003 Tatranský pohár - kulturistika mužov (Poprad - Slovensko) – 3. miesto
8.5.2004 Majstrovstvá Slovenska v kulturistike mužov (Prešov - Slovensko) – 4. miesto
30.4.2005 Majstrovstvá Slovenska v kulturistike mužov, fitness a bodyfitness (Dubnica nad Váhom - Slovensko) – 2. miesto
28.4.2007 Majstrovstvá SR v kulturistike mužov a žie, klasickej kulturistike mužov (Poprad - Slovensko) – 3. miesto
10.5.2008 M-SR v kulturistike a v klasickej kulturistike mužov (Banská Bystrica – Slovensko) – 5. miesto
1.5.2010 Otvorené M- Rakúska v kulturistike a klasickej kulturistike (Rakúsko Wells) –1. miesto
8.5.2010 M-SR mužov v kulturistike a klasickej kulturistike (Bratislava - Slovensko) –1. miesto

Za najväčší úspech považujem moju poslednú súťaž, ktorá sa konala v Bratislave a boli to
M SR v kulturistike, kde som sa stal majstrom vo váhe do 75kg a za neúspech považujem
M SR, ktoré sa konali v BB. Skončil som na 5. mieste v klasickej kulturistike, nakoľko príprava trvala pomerne krátku dobu.
Ako vyzerá tvoja dieta a odvodňovanie v príprave na súťaž ?
Dieta vyzerá tak asi ako u kazdého súťažiaceho, ryža, kuracie, morčacie a ryba pripravovaná na vode, zelenina, grep, odvodnovanie v príprave na súťaž – sušenie od štvrtku nepijem, alebo prelievaním zaleží na tom ako sa rozhodnem a na aku súťaž sa pripravujem.
Aké suplementy užívaš v objemovke a v diete ? Koľko ťa stoja suplementy priemerne za mesiac ?
Suplementy používam v objemovke a v diete tie iste v objemovke pridávam gainer. Sú to 80 % proteiny, BCAA, creatin, NO, spalovače a v poslednej dobe som si oblúbil IGF 1 od Muscle Meds. Stoji ma to priemerne za mesiac cca 150 - 200€.

Nepomáha mi nikto, som sebestačny nakoľko mam stále zamestnanie a robim aj osobného trénera.
Máš aj svojho osobného sparinga a trénera ?
Trénera nemám a sparinga mám svoju priateľku, ktorá tiež súťaží.
Ako vyzerá tvoj posledný deň pred súťažami ? tréning,strava,relax ...
Môj posledný den pred súťažou čo sa týka tréningu – netrénujem, strava sa skladá z ryže racio chlebíkov a banánov. Nakoľko netrénujem a jem každé 2 -3hod. trávim čas doma, relaxujem s vyloženými noham

Na pódiu nevnímam nikoho a sústreďujem sa len na seba a na to, aby som podal čo najlepsí vykon.

Tréning vynechávam 2-3týždne nakoľko relaxujem. A čo sa týka stravy po súťaži si doprajem všetko na čo mam chuť a čo som si v diete odopieral, ako je napr. McDonald, sladkosti, zmrzlina...

Moji najbližsí mi fandia a podporujú ma.

Pracujem v Bratislave v "zábavnom" podniku v herni, taktiež robím osobného trénera s priateľkou radi cestujeme, robime si výleti a pikniky v prirode.

Živím sa aj trénerstvom, pôsobím vo Fitness a aerobic centre v Galante, poskytujem klientom služby ako: redukcia tuku, naberanie svalovej hmoty, vypracovanie jedalnicku, tréningového plánu,priprava na sutaz.

Moje maximálne výkony nie sú moc veľké,nakolko sa nezameriavam na silu ale objem: bench pres je 120kg, drep 180kg, leg press 600kg a čo sa týka svalových partií miery nepoznam nakoľko sa nemeriam.

Za dlhodobú slabinu považujem lýtka a za moju najlepšie vyvinutú partiu ruky a naopak za problémovú partiu brucho.
Mal si niekedy v živote obdobie , keby si kulturistiku najradsej zavesil na klinec ? Mal si niekedy nejake zranenia alebo ,vážne zdravotné problémy , ktoré ťa na dlhšiu dobu vyradili z tréningového procesu ?
Zatiaľ som také obdobie nemal a čo sa týka zranení za to najvážnejšie považujem natrhnutý lýtkový sval a achylovku, ktoré ma z tréningu vyradili na 2 mesiace.

Áno mám: čo bolí to rastie a čo Ťa nezabije to Ťa posilní.
Čomu ťa naučila kulturistika a čo ti dala do života ?
Naučila ma sebazapreniu a sebakontrole. Do života mi dala veľa napr. cieľavedomosť.

Moje očakávania neboli veľke nakoľko to bola združená kategória a ani som netušil koľko je súťažiacich do 75kg. Pri vyhlasovaní vysledkov som bol milo prekvapený.

Kedže to bola združená kategória za najväčšieho konkurenta som považoval Kokošku.

Bol som rád, že sa súťaž konala v Bratislave a moje dojmy z tohto podujatia boli výborne.
Aký je tvoj pohíad na uživanie steroidov v kulturistike ? Maš nejaké rady hlavne pre mladých " puberťákov ,ktorí v steroidoch vidia iba velké svaly , ale asi si neuvedomujú , že steroidy sú sice dobrým nabijačom svalových objemov , ale možu mať aj životunebezpečné následky .
Moj pohľad na užívanie AS je negatívny. A čo sa týka mladých tak by som im odporúčal neuživať, nakoľko si môžu zničiť zdravie.

V najbližšej dobe plánujem pripravit na súťaž svoju priateľku. A čo sa týka vystupovaniach na súťažných pódiách suťažiť budem pokial budem zdravie slúžiť.
A tvoje ostatné súkromné plány ?
V najbližšej dobe by som chcel relaxovať, dalej sa uvidi.

Chcel by som poďakovať všetkým čo pri mne stáli, pomáhali mi a fandili. Poďakovanie patrí mojej mame, mojej priateľke a kamarátom. Chcel by som poďakovať za rozhovor a prajem všetko dobre
a ja este na záver pridam zopar tvojich foto z poslednej tvojej suťaže , ktorou boli m SR v Bratislave